Υπαρχει δυνατοτητα, αλλα οχι ειδικευμενοι γιατροι για κλινες ΜΕΘ Παιδων στην ΑΜΘ

Έτοιμη η ΠΑΜΘ να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία τους αν βρεθεί το προσωπικό

Η έλλειψη ειδικευμένων εντατικολόγων παίδων, για την στελέχωσή τους, καθιστά προς το παρόν ανέφικτη τη λειτουργία κλινών ΜΕΘ παίδων στην ΑΜΘ, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βασίλη Λούρμπα, μια ειδικότητα που όπως ανέφερε, είναι αρκετά σπάνια.

Ο κ. Λούρμπας απάντησε σε επερώτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αρχέλαου Γρανά για το θέμα, ο οποίος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 6 κρεβάτια ΜΕΘ Παίδων στη Β. Ελλάδα, και επειδή είναι κατειλημμένα για μεγάλο διάστημα, πολλές φορές περιστατικά πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα για νοσηλεία.

Με την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας, (τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όπως την χαρακτήρισε ο κ. Γρανάς), ζήτησε από τη διοίκηση να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία.

Απαντώντας ο κ. Λούρμπας τόνισε πως ασχολήθηκε με το ζήτημα πρόσφατα με την ιδιότητά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, εξηγώντας πως οι απαιτήσεις που πρέπει να καλύψουν από άποψη εξοπλισμού δεν είναι πολλές, ώστε να δημιουργηθεί μια μονάδα με 3-4 κρεβάτια, που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Η Περιφέρεια, τόνισε, είναι έτοιμη να τη χρηματοδοτήσει αν χρειαστεί, όμως το πρόβλημα είναι στη στελέχωση, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί εντατικολόγοι παίδων, κάτι που επηρεάζει και την στελέχωση μονάδων και σε άλλα σημεία της χώρας.

«Προσπαθούμε να βρούμε την ειδικότητα που είναι πολύ σπάνια, είναι παιδίατροι που κάνουν δύο χρόνια εξειδίκευση σε εντατική» σημείωσε, εξηγώντας πως ακόμα και αν τη χρηματοδοτήσουν, θα μείνει κλειστή γιατί δεν μπορεί να στελεχωθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.