Υπ. Ψηφιακης Διακυβερνησης: Ενδιαμεση λυση για το «112»

Έως ότου ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους

Την περίπτωση ενδιάμεσης λύσης  για την αποστολή ειδοποιήσεων με sms στους πολίτες μέσω της εφαρμογής «112» σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα στο τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τις εταιρείες του κλάδου για επιμέρους θέματα και για την αξιολόγηση της εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν χθες. Εν τω μεταξύ, έχοντας στόχο περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet, συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης για την διείσδυση της ευρυζωνικότητας, καθώς και για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, σταθερής και κινητής.

Παρόντες στην συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκη ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.