«Υιοθετηστε τα δεντρα της πολης» ζητα ο Δημος Κομοτηνης

Με την ευκαιρία της έναρξης των φυτεύσεων καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων στην Κομοτηνή

Οι φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης πριν από μερικές μέρες, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, 3 Μαρτίου.

Έτσι το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής μαζί με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν την φύτευση με φωτίνιες δενδρώδεις και θάμνους και ευώνυμους θάμνους, στις οδούς Δημοκρίτου, Ν. Ζωίδη, Ορφέως και τη Λ. Δημοκρατίας, ενώ σχεδιάζεται να φυτευτούν πολλά διαφορετικά είδη, που θα δημιουργούν σκιά και ταυτόχρονα, θα ομορφαίνουν και θα δίνουν χρώμα στην πόλη.

Ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει φυτεύσεις δέντρων στην οδό Υψηλάντου, καθώς πρόκειται για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι εισερχόμενοι στην πόλη. Επίσης, θα γίνει συμπληρωματική φύτευση στη Λ. Ηρώων, στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν εκριζώσεις ή υπάρχουν κενά από παλαιότερες κοπές ή πτώσεις δέντρων. Επίσης, θα γίνουν φυτεύσεις στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές και στις πλατείες με διάφορα είδη δέντρων, με προτεραιότητα στα είδη που δημιουργούν σκιά.

«Υιοθετείστε τα δέντρα της πόλης»

Ο Δήμος Κομοτηνής, με την ευκαιρία της φύτευσης θέλησε να στείλει μήνυμα οι πολίτες να υιοθετήσουν το εγχείρημα.

 «Οι πολίτες χρειάζεται να σταθούν αρωγοί στο έργο της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Ο κάθε καταστηματάρχης που έχει μπροστά στο μαγαζί του ένα δέντρο και ο κάθε πολίτης που αποκτά δέντρο μπροστά στο σπίτι του είναι καλό να το φροντίζει παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε, είναι εδώ για να συνδιαμορφώσει με τους πολίτες μια πόλη πιο πράσινη, πιο όμορφη και ταυτόχρονα, πιο  ελκυστική στον επισκέπτη. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί άμεση προτεραιότητά τους, σημείωσε, αλλά η Δημοτική Αρχή ζητά και την στήριξη των δημοτών.

Εξήγησε δε πως οι δενδροφυτεύσεις στέλνουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, με πολλές από αυτές να αντικαθιστούν δέντρα που έπεσαν εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινόμενων ή που χρειάστηκε να κοπούν, γιατί χτυπήθηκαν από αρρώστιες ή ήταν γηρασμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.