Ξυπνησαν την περιβαλλοντικη τους συνειδηση οι μαθητες της Κομοτηνης

Πάνω από 200 μαθητές Δημοτικών συμμετείχαν στη δράση «ΜΑΘΗΤΕΣ: επιΔΡΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ» του 2ου Green Fest

Πάνω από 200 μαθητές Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής συμμετείχαν στη δράση «ΜΑΘΗΤΕΣ: επιΔΡΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ», που διοργάνωσαν το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, η Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το FOLLOW GREEN και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο του 2ου Green Fest.

Τα παιδιά, υπό την επίβλεψη 50 εθελοντών, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, το “zero waste”, την βιοποικιλότητα, την μόλυνση των θαλασσών, την ανακύκλωση (δράσεις απο την FOLLOW GREEN) και τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Παράλληλα ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ” παρουσίασε αθλήματα από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία έχουν δημιουργήσει οι ωφελούμενοι του συλλόγου, ενώ οι «Σπορίτες Ροδόπης» σε συνεργασία με τους Εθελοντές και Ασκούμενους του exagono έπαιξαν το παιχνίδι «Δείξε μου τον σπόρο σου να σου πω ποιος είναι» και μοίρασαν παραδοσιακούς σπόρους στους μαθητές.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη του exagono κ. Λουίζα Σαλτσίδου, μέσα από αυτή τη δράση προάγονται οι στόχοι του φεστιβάλ, μιας και σκοπός του Green Fest είναι να προωθήσει πρωτοβουλίες και δράσεις συλλόγων, οργανώσεων και φορέων που έχουν σκοπό να καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση, και να κάνουν την πόλη πιο πράσινη και πιο φιλική για τους ανθρώπους της.

Όλα αυτά ξεκινούν από τα παιδιά και τους μαθητές, ανέφερε, και την εκπαίδευση και ευαισθητοποίησή τους σε τέτοια θέματα, και αυτό ήταν το αντικείμενο της δράσης αυτής.

Σημαντική επίσης είναι η συμμετοχή των εθελοντών, νέοι άνθρωποι που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, προτείνουν δράσεις αλλά και τη στηρίζουν ενεργά.

Στη δράση συμμετείχαν τα εξής σχολεία: 7ο ΔΣ, 1ο ΔΣ, 4ο Μ/κό ΔΣ Κομοτηνή, 13ο ΔΣ Κομοτηνής, 9ο ΔΣ, 8ο ΔΣ, 6ο ΔΣ, Ειδικό ΔΣΚομοτηνής και το 3ο ΔΣ Κομοτηνής.

Την διοργάνωση υποστήριξαν εθελοντές από τους: Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΞΙΖΩ”, Σπορίτες Ροδόπης, Οργάνωση Νέων System & G, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC), Εθελοντικές ομάδες και οι Ασκούμενοι Φοιτητές του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του αθλητικού τουρισμού, της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.