Ξεπερασαν τον εαυτο τους οι κατοικοι του Νεου Σιδηροχωριου
Με στόχο να ξεπεράσουν το επίτευγμα του περασμένου Μαΐου, όταν στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Νέο Σιδηροχώρι, συγκεντρώθηκαν 28 φιάλες αίματος, ο Μορφωτικός Όμιλος του οικισμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ροδόπης επανήλθαν εκ νέου την περασμένη Κυριακή, και μαζί με αυτούς και δεκάδες κάτοικοι, που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Ο στόχος επετεύχθη από τις πρώτες κιόλας ώρες της αιμοδοσίας, καθώς η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων βρήκε αντίκρισμα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και μάλιστα η εθελοντική, φαίνεται ότι από επιδιωκόμενη αποτελεί πλέον αυτονόητη στο Νέο Σιδηροχώρι. Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους πριν από έξι μήνες, οι εμπλεκόμενοι στην πρωτοβουλία φορείς, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η κατά σειρά αιμοδοσία στον οικισμό, με την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία.
Κωστής Δημητρακόπουλος «Πολύ δραστήριος και ευαισθητοποιημένος ο Μορφωτικός Όμιλος»
Ο πρόεδρος των Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Κωστής Δημητρακόπουλος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Μορφωτικό Όμιλο Νέου Σιδηροχωρίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν πολύ δραστήριο και ευαισθητοποιημένο σύλλογο. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση, που δείχνουν οι κάτοικοι του οικισμού, κάτι που αποδείχτηκε και στην προχθεσινή αλλά και στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώθηκε εκεί τον περασμένο Μάιο.
Μιχάλης Ράντος «Όλοι οι κάτοικοι αφήνουν τις δουλειές τους και έρχονται εδώ για να δώσουν αίμα»
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου, κ. Μιχάλης Ράντος, εστίασε ιδιαίτερα στην ανταπόκριση, που δείχνουν οι κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι «όλοι είναι ευαισθητοποιημένοι, αφήνουν τις δουλειές τους και έρχονται εδώ για να δώσουν αίμα». «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για το χωριό μας», επισήμανε.
Εύα Τσουρκουδή, Πρωτεργάτης στην ευαισθητοποίηση νέων και μεγαλύτερων
Η κ. Εύα Τσουρκουδή είναι υπεύθυνη της αιμοδοσίας στο Μορφωτικό Όμιλο και πρωτεργάτης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Η ίδια φιλοτέχνησε αναμνηστικά δώρα, που προσφέρονταν σε όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ δράττοντας την ευκαιρία, εστίασε περισσότερο στην ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών του οικισμού, ώστε μέσα από ζωγραφιές και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες, να τους εμφυσήσει το μήνυμα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Η ίδια εκτίμησε ότι τα παιδιά ήταν ήδη πολύ ευαισθητοποιημένα στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για το γεγονός ότι και οι υπόλοιποι κάτοικοι του οικισμού ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμα των διοργανωτών.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
