Ξεκινουν τα εργα αναβαθμισης και εκσυγχρονισμου στους παιδικους σταθμους Σαπων και Ξυλαγανης

Νέο τμήμα βρεφών θα δημιουργηθεί στον Παιδικό Σαπών

Την άμεση έναρξη των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παιδικών σταθμών Σαπών και Ξυλαγανής, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και του ανάδοχου που ανέλαβε το έργο.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών αναδείχθηκε ο ανάδοχος με τον οποίο και υπεγράφη η σύμβαση στο γραφείο του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.

Το έργο με προϋπολογισμό 146.243 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΕΕΤΑΑ και πόρους του Δήμου, έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς του.

Προβλέπει οικοδομικές, υδραυλικές, ηλεκτρομηχανολογικές και άλλες εργασίες στους παιδικούς σταθμούς των Σαπών και της Ξυλαγανής μεταξύ των οποίων: κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, αντικατάσταση παραθύρων και τοποθέτηση υαλοπινάκων ασφαλείας, αποκατάσταση στέγης και στεγανοποίηση, αντικατάσταση κεντρικών και βοηθητικών εισόδων, αντικατάσταση ειδών υγιεινής  και κατασκευή νέων WC, αντικατάσταση φωτιστικών κ.ά.

 Επίσης, σε αίθουσα του παιδικού σταθμού Σαπών θα διαμορφωθεί  νέο τμήμα βρεφών που θα περιλαμβάνει και αίθουσα απασχόλησης -αίθουσα ύπνου και χώρο αλλαγών-λουτρού.

Με το έργο αυτό  αντιμετωπίζονται ελλείψεις στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, αναβαθμίζονται υποδομές και παρέχεται ουσιαστική στήριξη στον θεσμό της οικογένειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.