Ξεκινουν οι αεροψεκασμοι για τα κουνουπια στη Ροδοπη

Πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθούν -καιρού επιτρέποντος- την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Απριλίου από τις 6.00 μέχρι τις 14.00 αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στις ευρύτερες περιοχές οικισμών Κοπτερού, Διαλαμπής, Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και περιοχές πέριξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και στο Δέλτα του ποταμού Φιλιουρί.

Σε ενημερωτική ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών παρακαλεί να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί εντός των επομένων ημερών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.