Ξεκινησε το «σαφαρι» των σχολικων ειδων στην Κομοτηνη

Σε καλή πορεία βρίσκεται η αγορά της τσάντας, με τους Κομοτηναίους για ακόμα μια χρονιά να δείχνουν εμπιστοσύνη στα τοπικά καταστήματα

Ανεβάζουν τους ρυθμούς τα βιβλιοπωλεία της πόλης, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για την οποία, παρά τις ιδιαιτερότητες του κορωνοϊού και της μικρής μετάθεσης του χρόνου έναρξης της, οι ανάγκες παραμένουν σταθερές.

Έτσι η έλευση του Σεπτεμβρίου βρήκε τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας προετοιμασμένα, τόσο σε είδη, όσο και σε τρόπους να αυξήσουν την ασφάλεια των  πελατών τους, με γνώμονα να στηρίξουν, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, τους μαθητές, μικρότερους και μεγαλύτερους, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο: Προετοιμασίες για όλα τα ενδεχόμενα

Φέτος η τσάντα ξεκίνησε μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με την κίνηση να κορυφώνεται τις τελευταίες μέρες, σημείωσε η κ. Ιωάννα Δεμιράκη, από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο, με γονείς και παιδιά να προσέρχονται, τηρώντας το μότο «κρατάμε αποστάσεις από τον ιό, όχι από τον άνθρωπο».

Παράλληλα προετοιμάζονται για το άνοιγμα του σχολείου, ώστε να προμηθεύσουν τους μαθητές με τα σχολικά είδη που θα απαιτηθεί.

Φέτος λόγω του κορωνοϊού, το Βιβλιοπωλείο με το σύνθημα «αγοράζω με ασφάλεια τα σχολικά μου από το Δημοκρίτειο» δίνουν τρεις επιλογές στους πελάτες τους για τις αγορές.

Ο ένας είναι στο κατάστημα τους, που έχει το χώρο για να φιλοξενήσει με ασφάλεια αρκετό κόσμο, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, ο δεύτερος είναι μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος, με δωρεάν παράδοση για τους κατοίκους της Κομοτηνής, ενώ φέτος λειτουργούν και με το τηλεφωνικό κέντρο, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ώστε να γίνουν παραγγελίες που ετοιμάζουν ώστε να τα παραλάβουν είτε από τον γκισέ του καταστήματος, ή, εφόσον είναι έτοιμα και τα προϊόντα, έξω από το κατάστημα κατευθείαν στο αυτοκίνητό τους.

«Έχουμε οργανωθεί αρκετά καλά, περιμένουμε την έναρξη και ελπίζουμε να πάνε όλα αρκετά καλά» ανέφερε η κ. Δεμιράκη, σημειώνοντας πως πλέον έχουν δύο εμπορεύματα που δεν είχαν παλιότερα, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, στα οποία όπως και σε όλα τα προϊόντα τους προσπαθούν να κρατήσουν την καλύτερη ποιότητα αλλά και μια χαρακτηριστική αισθητική.

Κλείνοντας τόνισε πως η διαδικασία του ντυσίματος των βιβλίων, που κάνουν εδώ και χρόνια, θα συνεχιστεί και φέτος, είτε με παράδοση στο κατάστημα, είτε με παραλαβή από το σπίτι, ενώ ζήτησε από τους γονείς της Κομοτηνής να προτιμήσουν τα τοπικά βιβλιοπωλεία και όχι τις μεγάλες αλυσίδες.

Βιβλιοπωλεία Βαφειάδη: Επάρκεια και καλές τιμές

«Όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σαφώς και κορυφώνεται το ενδιαφέρον, σημείωσε η κ. Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη από τα βιβλιοπωλεία Βαφειάδη, με τις τσάντες να έχουν την τιμητική τους, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να μπορέσουν να πάρουν τα βιβλία τους.

Αυτή τη στιγμή τα δύο καταστήματά τους, είναι οργανωμένα και μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό της πόλης μας, αλλά και πανελλαδικά, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος τους και πλέον πηγαίνουν στην κορύφωση.

Οι τιμές τους, τόνισε, είναι πολύ καλές, για αυτό και τους προτιμούν τόσα χρόνια οι πελάτες τους, ενώ έχουν πλήρη επάρκεια όλων των ειδών, τόσο για την έναρξη του σχολικού έτους όσο και για ό,τι άλλο χρειαστεί, ενώ εξυπηρετούν πλέον αυθημερόν πανελλαδικά.

Βέβαια λόγω του κορωνοϊού τα πράγματα είναι διαφορετικά φέτος, για αυτό και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ώστε να μην χρειάζεται να μείνουν για μεγάλο διάστημα σε ένα από τα καταστήματά τους.

Έτσι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν και χώρο παράδοσης, είτε στο κατάστημα στη Βενιζέλου είτε στο χώρο στη Μεραρχία Σερρών, ώστε να περάσουν και να τα πάρουν χωρίς να κατέβουν.

Ακόμα και αν θελήσουν όμως να επισκεφτούν τα καταστήματα, είναι έτοιμοι, με όλα τα μέσα προστασίας που απαιτούνται, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να δουν τις τσάντες από κοντά πριν τις αγοράσουν, αρκετοί όμως πλέον αγοράζουν κατευθείαν διαδικτυακά.

Βιβλιοπωλείο Εκλογή: Έτοιμα να γυρίσουν στο σχολείο τα παιδιά

Έτοιμοι, όπως κάθε χρόνο, για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από το Σεπτέμβριο, για όλες τις σχολικές τους ανάγκες, είναι στο βιβλιοπωλείο Εκλογή, σημείωσε η κ. Μπερνά Μπεήογλου.

Η κίνηση ξεκίνησε λίγο αργότερα από ό,τι συνήθως, συμπλήρωσε, με τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στο βιβλιοπωλείο, ώστε να θυμηθούν λίγο το σχολείο μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που σταμάτησαν.

«Ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά. Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και θα μπούμε όλοι σε ένα πρόγραμμα» σημείωσε χαρακτηριστικά, ώστε να επιστρέψουν σε μια κάποια κανονικότητα.

Υπάρχει επάρκεια από τσάντες, σημείωσε, και παρόλο που οι γονείς φαίνεται να έχουν αρχικά ενδοιασμούς, μόλις μπαίνουν μέσα στο βιβλιοπωλείο, η αρχική επιφυλακτικότητα, ιδιαίτερα όταν μπουν μέσα τα παιδιά ξεχνιέται.

«Θέλουν να τα δουν όλα, να τα ψάξουν, και μπορούμε να δούμε ότι τους έχει λείψει το σχολείο» ανέφερε, ενώ όταν ψωνίζουν, προσέχουν όσα πρόσεχαν κάθε χρονιά: τα σχέδια στις τσάντες, τις επιλογές στα μολύβια και τις κασετίνες. «Έρχονται με επιφύλαξη, βγαίνουν ενθουσιασμένοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βιβλιοπωλείο Bookstop: Περιμένουν την ροή από τις λίστες των σχολικών ειδών

Η σχολική τσάντα ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά από το διαδικτυακό τους κατάστημα, και στη συνέχεια δια ζώσης, σημείωσε ο κ. Δημήτρης Μπασδάνης, από το βιβλιοπωλείο Bookstop, με την κίνηση να ζωηρεύει το τελευταίο διάστημα.

Στα υπόλοιπα σχολικά είδη ακόμα τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις λίστες που θα δώσουν από τα σχολεία για το τι θα χρειαστούν οι μαθητές, όταν και αναμένουν να υπάρξουν πολλοί πελάτες, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μπασδάνης τόνισε πως έχει σημειώσει, και προς τις εκπαιδευτικές δομές, ότι με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν επαφή με τους μαθητές ηλεκτρονικά, λόγω και της απομακρυσμένης εκπαίδευσης που εφαρμόστηκε την άνοιξη κατά τη διάρκεια του lockdown, να στείλουν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τις λίστες, ώστε να μπορέσουν και οι γονείς να ψωνίσουν αυτά τα είδη σταδιακά.

Και αυτό γιατί, με δεδομένους τους περιορισμούς για την εξάπλωση του κορωνοϊού, αν ακολουθηθεί η συνήθης πρακτική, θα υπάρχει πολυκοσμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναμονή, που θα προκαλέσει και εκνευρισμό στους γονείς που θα θέλουν να κάνουν τις αγορές τους.

Αν έβγαιναν νωρίτερα οι λίστες, και ο γονιός θα μπορέσει να μην πιεστεί, και το παιδί να έχει χρόνο να ψωνίσει και να επιλέξει αυτά που θέλει.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει μια φυσιολογική ροή» ανέφερε, και ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών, θα κινηθούν και αυτοί, ακόμα και ετοιμάζοντας οι ίδιοι τις λίστες κάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αγοράζουν κατευθείαν από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, κυρίως όμως εκτός Ροδόπης, με τους κατοίκους να προτιμούν να βλέπουν οι ίδιοι τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.