Ξεκινησε το «λιφτινγκ» στο Δεντρακι

Εργασίες αναμόρφωσης και εξωραϊσμού στον χώρο αναψυχής των Σαπών

Την αναβάθμιση του χώρου αναψυχής «Δεντράκι» και της ευρύτερης περιοχής στις Σάπες σηματοδοτούν οι εργασίες εξωραϊσμού που είναι σε εξέλιξη στον χώρο.

Στο «Δενδράκι», που ως γνωστόν αποτελεί πόλος έλξης για κατοίκους και επισκέπτες όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα δημιουργηθεί κέντρο πληροφόρησης το οποίο θα μπορεί να το επισκέπτεται το κοινό και να ενημερώνεται για την πολιτιστική και οικολογική αξία της ευρύτερης περιοχής, σύγχρονοι τραπεζοπάγκοι, χώροι ανάπαυσης και περισυλλογής, λιθόστρωτοι διάδρομοι και μονοπάτια, ράμπες για εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ, ξύλινα κάγκελα, πέτρινη περίφραξη κ.ά..

Επίσης θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, θα τοποθετηθούν συστήματα πυρόσβεσης, θα γίνουν επεμβάσεις στην αδιαχείριστη βλάστηση, αλλά και νέες φυτεύσεις, όπως και δημιουργία βοτανικού κήπου.

Τα έργα θα προσφέρουν ήπια και φιλική στο περιβάλλον δασική αναψυχή και θα συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών αξιών της περιοχής.

Το έργο που θα μεταμορφώσει τον χώρο αναψυχής έχει προϋπολογισμό 136.400 ευρώ από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Leader και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.