Ξεκινησε το 6ο Παιδικο Φεστιβαλ Περιφερειακης Ενοτητας Ροδοπης

Μαθητές από 15 δημοτικά της περιοχής θα ανακαλύψουν τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες

Η μνήμη του Σάκη Λιπορδέζη θα τιμηθεί στην εκδήλωση λήξης στις 11 Μαΐου

Μια διαφορετική προσέγγιση έχει για την 6η του χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που φέτος υλοποιεί  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες, που απευθύνεται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 26 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Παιδιά και εκπαιδευτικοί από 15 δημοτικά σχολεία, θα γνωρίσουν το σημείο στο οποίο τέμνονται οι εικαστικές τέχνες και τα μαθηματικά, σε δραστηριότητες που στοχεύουν, να αποτελέσουν κίνητρο δημιουργικότητας και παραγωγής εικαστικών έργων παράλληλα με την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης.

Έτσι από το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου, παιδιά δημοτικών ξεκίνησαν τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, με ένα εργαστήριο εικαστικών συνθέσεων σε φύλλα εργασίας που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό και εργαστήριο πηλού από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων». Επιπλέον, θεματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν και στις σχολικές τάξεις, στη διάρκεια του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκπαιδευτική ξενάγηση δεν ήταν η τυπική που γίνεται στα σχολεία από τα μέλη του Αθηνίωνα, αλλά επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα έργα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τα μαθηματικά και το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί εδώ και μήνες από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Γιάννη Σιγούρο.

Τιμούν τον Σάκη Λιπορδέζη στην εκδήλωση λήξης

Το Παιδικό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Πέμπτη 11 Μάϊου 2023, οπότε θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου επιστήμονα, μαθηματικού και συγγραφέα, Αθανάσιου Λιπορδέζη. Κατά την εκδήλωση λήξης, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από το εργαστήρι «Επί Σκηνής». Ακόμη, θα βραβευθούν ντόπιοι καλλιτέχνες για την προσφορά τους στη διάδοση των εικαστικών τεχνών, μαθητές που διακρίθηκαν σε εθνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς ενώ θα τιμηθούν, εκπαιδευτικοί και το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τέλος, για την ίδια ημέρα, προγραμματίστηκε έκθεση μαθητικών έργων στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα απονεμηθούν σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος.

«Στην περιοχή μας επενδύουμε με την αγάπη που αξίζει σε έναν τόπο! Το Παιδικό Φεστιβάλ, αποτελεί θεσμό της Περιφερειακής Ενότητας που γεννήθηκε και έχει καθιερωθεί, κατά την θητεία μας. Με δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά, που προωθούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Φέτος, στο 6ο Φεστιβάλ υποδεχόμαστε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση με τα μαθηματικά.  Θέλουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν πολιτισμό. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε και ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπό την προαγωγή της  γνώσης και την επαφή τους με πολιτιστικές δραστηριότητες », δήλωσε κατά την έναρξη της διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.