Ξεκινησε τις εργασιες του το 2ο Συνεδριο Αθλητικου Τουρισμου Χορου και Αναψυχης της ΣΕΦΑΑ

Πανελλαδικό το ενδιαφέρον με τη συμμετοχή 74 επιστημόνων –εισηγητών

Δημήτρης Γουλιμάρης, Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ

«Το κοινό μας πλέον είναι όλη η Ελλάδα που ασχολείται με αυτά τα αντικείμενα, χάρη στον διαφορετικό τρόπο που τα προσεγγίζουμε»

Συμφώνως με τις επιταγές των καιρών, η ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ προσαρμόζεται στις υγειονομικές συνθήκες και φροντίζει, πέρα από το διδακτικό της έργο να μην υποστείλει και τις άλλες εκδηλώσεις που προάγουν την επιστημοσύνη και την εξωστρέφεια της Σχολής. Έτσι φρόντισε, υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, να μεταφέρει στον χώρο του διαδικτύου το 2ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής. Μετά την επιτυχία του πρώτου που ανέδειξε ενδιαφέρουσες οπτικές, το δεύτερο συνεχίζει στα ίδια χνάρια, ανοίγοντας τις διαδικτυακές του εργασίες χθες και ολοκληρώνοντάς τες σήμερα.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Γουλιμάρης έκανε λόγο για ένα σημαντικό γεγονός για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στους τομείς του αθλητικού τουρισμού και του χορού. Τούτο άλλωστε αποδεικνύεται από την πανελλαδική συμμετοχή εισηγητών και συνέδρων. «Απευθυνόμαστε πανελλαδικά. Το κοινό μας πλέον είναι όλη η Ελλάδα που ασχολείται με αυτά τα αντικείμενα, χάρη στον διαφορετικό τρόπο που τα προσεγγίζουμε» εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος για να παραθέσει πως στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 48 εισηγήσεις από 74 επιστήμονες -εισηγητές ενώ άλλοι 80 είναι οι σύνεδροι που έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που τις παρακολουθούν μέσω του καναλιού στο youtube (bit.ly/39p4dIm), όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον για τη στρογγυλή τράπεζα του συνεδρίου

Ο κ. Γουλιμάρης στάθηκε ιδιαίτερη στη διοργάνωση της φετινής στρογγυλής τράπεζας του συνεδρίου που θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν ελεύθερα μέσω youtube (http://bit.ly/39p4dIm) και πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, στις 10.00. Αντικείμενο της στρογγυλής τράπεζας είναι οι μετουσιώσεις της χορευτικής παράδοσης, και οι παραστάσεις χορού. Όπως εξήγησε ο ίδιος «συμμετέχουν πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως ο Λευτέρης Δρανδάκις, ο οποίος είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, είναι μια μορφή που αντανακλά την ιστορία του δημοτικού χορού στην Ελλάδα. Είναι επίσης η Ελένη Σπαθιά με τον Παναγιώτη Καραχάλιο, οι οποίοι ήταν αυτοί που δείξαν ελληνικούς χορούς στους χορευτές της παράστασης “The Thread” (Tο νήμα), μεγάλη παραγωγή, έχει παίξει στο Λονδίνο, στο Μέγαρο Μουσικής, την Επίδαυρο, και είναι και η Χριστίνα Τσαρδούλια με τον Απόστολος Τάκης, όπου κι αυτοί έχουν κάνει ανάλογου τύπου παραγωγές, με πολύ σημαντικά βιογραφικά.

Όσο για το περιεχόμενο της στρογγυλής τράπεζας ο κ. Γουλιμάρης επεσήμανε πως είναι ο συνδυασμός του παραδοσιακού με το νέο στις παραστάσεις. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αφορά είτε στα είδη χορού είτε στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούμε, είτε στο πώς στήνεται μια παράσταση. Θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον και ήδη υπάρχει μεγάλη κίνηση γύρω από αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας πως το συνέδριο έρχεται σε άμεση συνέχεια και έχει αναφορά στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της ΣΕΦΑΑ, το οποίο, όπως υπογράμμισε ο κ. Γουλιμάρης, «είναι η τρίτη χρονιά που λειτουργεί και ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων ακριβώς αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό. Και οι τρεις συνιστώσες του προγράμματος και ο αθλητικός τουρισμός και η οργάνωση δρωμένων και ο χορός, είναι γνωστικά αντικείμενα τα οποία έχουν μέλλον. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κοινό που ασχολείται με αυτά τα αντικείμενα, και συνεπώς είναι και δικαιολογημένος ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.