Ξεκινησε τη λειτουργια του η Μοναδα Ψυχοκοινωνικης Αποκαταστασης – Οικοτροφειο «ΙΚΕΛΟΣ» στο Θρυλοριο

Θα προσφέρει υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Θεραπευτικής Αποκατάστασης σε 15 άτομα

Στις 15 Οκτωβρίου 2022 έγινε η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο «ΙΚΕΛΟΣ» στο Θρυλόριο Κομοτηνής. Η δομή εντάσσεται στην Πράξη «Επιχορήγηση για την ανάπτυξη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφείο) στην Κομοτηνή» με Κωδικό ΟΠΣ 5062190 στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το Οικοτροφείο αποτελεί φορέα εφαρμογής της Ψυχοκοινωνικής Θεραπευτικής Αποκατάστασης. Πρόκειται για ένα πλαίσιο διαβίωσης, υποστήριξης και θεραπείας για άτομα με νοητικές και ψυχικές διαταραχές, με σκοπό την αποασυλοποίηση, τη διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Το θεραπευτικό έργο του Οικοτροφείου επιτελείται μέσα από οργανωμένες θεραπευτικές πράξεις και δραστηριότητες, οι οποίες καθορίζονται από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ωφελουμένων της μονάδας.

Το Οικοτροφείο «ΙΚΕΛΟΣ» στο Θρυλόριο Κομοτηνής θα φιλοξενεί δεκαπέντε (15) ενήλικα άτομα έως 65 ετών με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η θεραπευτική ομάδα στα πλαίσια λειτουργίας του Οικοτροφείου θα υλοποιήσει παρεμβάσεις απευθυνόμενες στον ωφελούμενο – ασθενή, στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και στην κοινότητα.

«Το όραμα του Σωματείου ″ΙΚΕΛΟΣ″ είναι η δημιουργία μιας κοινότητας η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του ψυχικά ασθενούς και θα εξαλειφθεί το στίγμα προς αυτούς» δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου κα Νικολοπούλου Λεμονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.