Ξεκινησε στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης το 1ο Παιδικο Φεστιβαλ  «Παιζω, Μαθαινω, Δημιουργω»

Με τοξοβολία, παραδοσιακούς χορούς, δημιουργικές δραστηριότητες και άλλες δράσεις που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή

Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή από παιδιά το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ  «Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ» που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την  Τετάρτη 24 Μαΐου, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Το φεστιβάλ, που θα λειτουργεί κατά τις πρωινές ώρες 9:00 έως 13:00 και τις απογευματινές ώρες 18:00 έως 21:00, πραγματοποιείται με την συνεργασία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Συλλόγους και φορείς της περιοχής, και έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει τη δράση «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η τελευταία μέρα των οποίων είχε λάβει χώρο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλητικές & καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χορό, μουσική, θέατρο, καραγκιόζη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκθέσεις, με δράσεις τις πρωινές ώρες που θα απευθύνονται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, με έμπειρους παιδαγωγούς να απασχολούν τα παιδιά στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής, στα φουαγιέ και στην Κεντρική Σκηνή.

Τα απογεύματα  το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες ανοιχτές σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους, όπου παιδαγωγοί, καθηγητές, γυμναστές, χοροδιδάσκαλοι, λογοθεραπευτές, διατροφολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τα παιδιά και την ανάπτυξή τους.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν τρεις θεματικές εκθέσεις: Παραδοσιακών Στολών, Μουσικών Οργάνων και Vintage Βέσπας. Tη μουσική επιμέλεια θα έχουν δύο Dj ο Αντώνης Καμπουρίδης και ο Omar, ενώ τη διασκέδαση των παιδιών θα αναλάβει με παράσταση Καραγκιόζη ο Γιάννης Βουλτσίδης και ο Μάγος Roger.

Οι δράσεις το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν με τοξοβολία στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου, καθώς και μαθήματα παραδοσιακού χορού, ενώ στο φουαγιέ υπήρχαν δράσεις με πειράματα, Σχολή Ζωγραφικής και τραπέζι δραστηριοτήτων.

Εντός της αίθουσας του Μεγάρου, τα παιδιά έκαναν μια εισαγωγή στην τέχνη του Θεάτρου, αναβιώνοντας βιωματικά ιστορίες βασισμένες σε γνωστά παραμύθια και όχι μόνο.

Μια δράση που θα καθιερωθεί

Όπως τόνισε η υπεύθυνη για το Μέγαρο Μουσικής κ. Ζωή Κοσμίδου, το Παιδικό Φεστιβάλ αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας, μαζί με άλλες δράσεις που έχουν δρομολογηθεί εκ μέρους της Περιφέρειας, για να μάθουν τα παιδιά το χώρο του Μεγάρου, να τον αγαπήσουν, να δεθούν μεταξύ τους και να περάσουν ευχάριστα αυτές τις μέρες που δύσκολα μένουν μέσα στην τάξη.

Για αυτό και συνεργάστηκαν με πάνω από 50 φορείς, τους οποίους η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε θερμά, για μια σειρά από δράσεις, παιχνίδια και παραστάσεις, οι οποίες αλλάζουν κάθε μέρα, αξιοποιώντας το σύνολο του χώρου, και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του Μεγάρου στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Η Περιφέρεια συνολικά λοιπόν ελπίζει πως πρόκειται για μια δράση η οποία θα καθιερωθεί και θα μείνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.