Ξεκινησε με Θαλασσινες Διαδρομες η Καλοκαιρινη Εκστρατεια Αναγνωσης στην Κομοτηνη

Στην αυλή της Τσανάκλειου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, που θα συνεχιστεί όλο τον Ιούλιο

Σε θαλασσινές διαδρομές ταξίδεψαν παιδιά από 5 έως 7 χρονών με εμψυχώτρια τη νηπιαγωγό Φεϊμέ Ραΐφ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στην πρώτη εκδήλωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Τα παιδιά, μέσα από τη δράση, μελέτησαν τον χάρτη της Ελλάδας, μέσα και από βιβλία που υπήρχαν στο χώρο, για να συνειδητοποιήσουν την σχέση της χώρας με τη θάλασσα, κάνοντας και χειροτεχνίες.

Το κεντρικό σύνθημα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», που επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που φιλοδοξούν να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες κοντά σε αγαπημένα μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά τους σημεία αναφοράς.

Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες (στη Ροδόπη συμμετέχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και η Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής) σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Έτσι και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, ξεκινούν οι δράσεις, με τις Θαλασσινές διαδρομές, διαδρομές στο σπίτι, φτερωτές, χνουδωτές, ακόμα και Πειρατικές Διαδρομές, αλλά και διαδρομές στην παράδοση, τη δημιουργία και την επιβίωση.

Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο, με τις θέσεις να κλείνουν γρήγορα για τις δράσεις, που αφορούν παιδιά από 5 έως 12 ετών, που θα κρατήσουν μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/3AH2gp0

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.