Ξεκινησε με προσωρινο αναδοχο η παροχη των σχολικων γευματων στην Κομοτηνη

Λόγω της εκκρεμότητας που συνεχίζει να υπάρχει στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Ελέγχονται καθημερινά τα γεύματα για την ποιότητά τους, τονίζει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνος Κωνσταντινίδης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καθυστερημένη εκκίνηση της παροχής σχολικών γευμάτων στα 13 σχολεία της Ροδόπης. Στην εν λόγω καθυστέρηση μάλιστα ήρθε να προστεθεί το γεγονός ότι σε κάποια από τα γεύματα που διανεμήθηκαν, η ημερομηνία παρασκευής τους φαινόταν να είναι 20 μέρες πριν.

Να υπενθυμίσουμε πως για τη φετινή σχολική χρονιά τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ανακοινώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, με αυτά της Ροδόπης να βρίσκονται όλα στο Δήμο Κομοτηνής, και αν είναι τα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Δημοτικό Σχολείο Νέας Καλλίστης, Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου, Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη, 3ο Δημοτικό Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 4ο Δημοτικό Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη.

Η διανομή όμως των γευμάτων σε αυτά τα σχολεία, όπως και στα σχολεία όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας, καθυστέρησε σημαντικά, λόγω σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ

Για αυτό και στις αρχές Νοεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων. Μέσω της εν λόγω ρύθμισης δόθηκε η δυνατότητα η διανομή των σχολικών γευμάτων να ξεκινήσει, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ακόμα και αυτή η λύση βέβαια, είναι προσωρινή, καθώς όπως εξήγησε, η σύμβαση για την σίτιση είναι ενός μηνός, μιας και εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού, παρόλο που ελπίζουν πως τώρα που ξεκίνησε η ροή των γευμάτων, αυτά δεν θα σταματήσουν.

Όσο για την ετικέτα με ημερομηνία παρασκευής του γεύματος από τα τέλη Δεκεμβρίου, σημείωσε πως οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος του αναδόχου. Άλλωστε, πρόσθεσε, σε κάθε σχολείο υπάρχει επιτροπή παραλαβής των προϊόντων, η οποία ελέγχει την ποιότητα του προϊόντος, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Για αυτό και τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το συγκεκριμένο θέμα, και ελπίζει πως θα ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα για την σταθερή παροχή των σχολικών γευμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.