Ξεκινησε με μεγαλη επιτυχια το Πασχαλινο bazaar του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης

Βήματα μπροστά στην εξωστρέφεια κάνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του

Με το Πασχαλινό bazaar του, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ξεκίνησαν οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, το οποίο περιλαμβάνει τη Δράση Be Yourself σήμερα το πρωί στην Τσανάκλειο, ενώ το ΕΕΕΕΚ θα συμμετάσχει και στην Συναυλία των Μουσικών Σχολείων το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Έτσι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής όλες αυτές τις ημέρες θα διατίθενται γλαστράκια, λαμπάδες, κεραλοιφές, λικέρ και άλλα είδη που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των εργαστηρίων τους.

Η ιδέα του Φεστιβάλ έχει σαν στόχο την εξωστρέφεια της μονάδας, σημείωσε ο υποδιευθυντής κ. Απόστολος Λιάρας, για αυτό και θα προσπαθήσουν να γίνει θεσμός, και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συνεργασίες, με άλλες περιοχές ώστε να αγκαλιάσει ο κόσμος το σχολείο και τους μαθητές.

Ήταν μια συλλογική προσπάθεια, που χρειάστηκε χρόνο, και έγινε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τόνισε, συμπληρώνοντας πως θα βρίσκονται όλες τις μέρες μέχρι την επόμενη Πέμπτη στο χώρο της Πλατείας, πρωί απόγευμα, και κάλεσε τους Κομοτηναίους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, που γίνεται για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ ήταν ιδέα της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Χαριτίνης Πετρίδου, την οποία αγκάλιασαν όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές, σημείωσε η ψυχολόγος του Σχολείου κ. Κατερίνα Καριώτη, μιας και περιλαμβάνει την συναναστροφή με μαθητές από άλλα σχολεία και άλλες πόλεις.

«Θέλουμε τα παιδιά μας να βγουν έξω, να μας γνωρίσει ο κόσμος, να μην είμαστε μόνο μέσα στο σχολείο» σημείωσε, ώστε και τα παιδιά να ενισχύσουν την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί, να τους γνωρίσει και να καταλάβει πως το διαφορετικό δεν είναι κάτι άσχημο.

«Μπορούμε να συμμετάσχουμε σε δράσεις, να συμμετάσχουμε σε φεστιβάλ, είμαστε όλοι ίσοι, απλά είμαστε διαφορετικοί, και αυτό είναι το νόημα του Φεστιβάλ, ότι θα συμμετέχουν μαθητές και σχολεία από διαφορετικές περιοχές διαφορετικής βαθμίδας» ανέφερε.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την διοργάνωση και την προετοιμασία του Φεστιβάλ, ανέφερε, και περιμένουν με ανυπομονησία τις δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.