Ξεκινησε… με δυσκολιες η Εβδομαδα Δημοσιας Υγειας στην Κομοτηνη

Λόγω της βροχής, με την αιμοδοσία όμως να διεξάγεται κανονικά στην Κεντρική πλατεία

Με δυσκολίες ξεκίνησε η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας στην Κομοτηνή, μιας και η έντονη βροχόπτωση το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου, περιόρισε τις δράσεις που ήταν προγραμματισμένες στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Παρόλα αυτά η κεντρική δράση, η εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Η μονάδα στήθηκε από νωρίς στο πλαίσιο του προγράμματος οργάνωσης μεγάλων δράσεων σε χώρους  εύκολα προσβάσιμους και φιλικούς, ώστε να διευκολύνουν τον εθελοντή αιμοδότη.

Αλλά και οι συμπολίτες μας, πολλοί από συμμετέχοντες συλλόγους, προσήλθαν στο χώρο, για να δώσουν αίμα και να μεταφέρουν το μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας.

Οι δράσεις της εβδομάδας συνεχίζονται σήμερα εντός, με εκπαίδευση έξι ωρών και χορήγηση πιστοποίησης, σε έως 20 πολίτες, με σκοπό την πρώτη αντιμετώπιση περιστατικών μέχρι την άφιξη των υπηρεσιών διάσωσης, με θεματολογία: «Βασική Υποστήριξη Ζωής, Πρώτες Βοήθειες, Αντιμετώπιση Τραυμάτων και Αιμορραγιών, Μυοσκελετικές Κακώσεις, Παθήσεις από Έκθεση στο Περιβάλλον, Τροχαία Ατυχήματα» από τον ΕΕΣ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.