Ξεκινησε με 73 ποδηλατες το 1ο brevet Ελευθερια Θρακης

Η διοργάνωση που θέλει να γίνει θεσμός ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από την Κομοτηνή

73 ποδηλάτες βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης του 1ου brevet Ελευθέρια Θράκης το πρωί του Σαββάτου 29 Μαΐου, συμμετέχοντας στην πρώτη αυτή διοργάνωση, που οι διοργανωτές της ελπίζουν να γίνει θεσμός.

Η διαδρομή που χαράκτηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 205 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής. Διέρχεται από πολλούς οικισμούς πέντε διαφορετικών δήμων της Ροδόπης και της Ξάνθης, με αφετηρία και τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο Ηρώο.

Οι συμμετέχοντες Breveterians θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Κομοτηνή, Σάπες, Συκοράχη, Αύρα, Μέστη, Κρωβύλη, Μαρώνεια, Ίμερος, Ξυλαγανή, Άγιοι Θεόδωροι, Νέο Σιδηροχώρι, Παγούρια, Μολυβωτή, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Συδηνή, Πολύσιτο, Αμαξάδες, Ίασμος, Σώστη, Μέγα Πιστό, Σύμβολα, Κομοτηνή.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία ελέγχου- βοήθειας σε Μαρώνεια- Φανάρι- Ίασμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.