Ξεκινησε η υπογραφη των συμβασεων με τους Κτηνιατρους Εκτροφης

Ξεκίνησε η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ Δημοσίου και Κτηνοτρόφων Εκτροφής, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Στην ίδια ανακοίνωση η Διεύθυνση υπενθυμίζει ότι:
 
• Έχει καταρτιστεί το Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής (ΜΕΚΕ), το οποίο και αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ(www.minagric.gr), στην διαδρομή: Αγρότης-Επιχειρηματίας/ Κτηνοτροφία/Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής
• Ο κτηνίατρος εκτροφής θα ασχοληθεί αρχικά με την εφαρμογή του προγράμματος Έλεγχου και  Εκρίζωσης της Βρουκέλλωσης  των αιγοπροβάτων  και των αγελαίων βοοειδών
 
Να σημειωθεί ακόμη ότι για την άμεση έναρξη της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων απαιτείται:
 
1. Όλοι οι κτηνοτρόφοι να δηλώσουν άμεσα στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, τον κτηνίατρο εκτροφής που έχουν επιλέξει και θα συνεργαστούν μαζί του.
2. Οι κτηνίατροι εκτροφής να δηλώσουν στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, τους κτηνοτρόφους στους οποίους θα εφαρμόσουν το  πρόγραμμα
3. Για την παραπάνω διαδικασία, Κτηνοτρόφος και κτηνίατρος συμπληρώνουν και  υποβάλλουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους, υπογεγραμμένη και από τους δύο,   την «δήλωση έναρξης συνεργασίας» (Παράρτημα Ι, υπόδειγμα 1 της απόφασης).
4. Οι κτηνίατροι εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχουν στην εκμετάλλευση πληρώνονται από τον κτηνοτρόφο.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.