Ξεκινησε η προετοιμασια της παραλιακης ζωνης του Δημου Μαρωνειας – Σαπων

Σήμερα η ανάδειξη του αναδόχου για την διαμόρφωση των παραλιών – Θέμα ημερών η τοποθέτηση ομπρελών και ντουζιερών

Ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι προετοιμασίες της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Η αρχή όπως εξήγησε το πρωί της Δευτέρας, 30 Μαΐου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος έγινε σε συνεργασία με τον σύλλογο Μοτοσυκλετιστών «Μακεδονία» που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, καθώς και με άλλους συλλόγους μοτοσυκλετιστών της περιοχής, που προέβησαν στον καθαρισμό του άλσους και του τουριστικού περιπτέρου Ιμέρου.

Οι καθαρισμοί αυτοί αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα Σαββατοκύριακα, ενώ όπως έκανε γνωστό το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στον χώρο αναμένεται να λάβει χώρα ένα μεγάλο Φεστιβάλ Μοτοσυκλετιστών, με πολλές πολιτιστικές και λοιπές παράλληλες δράσεις.

Παράλληλα όπως τόνισε ύστερα από αίτημα του Δήμου, η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στον καθαρισμό όλων των αλσυλίων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ξεκινώντας από το άλσος του Ιμέρου και συνεχίζοντας ανατολικότερα, ώστε αυτά να γίνουν πιο ασφαλή και επισκέψιμα.

Στόχος η ολοκλήρωση της προετοιμασίας έως για 15 Ιουνίου

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας για την παραλιακή ζώνη του Δήμου ο δήμαρχος εξήγησε πως σήμερα, Τρίτη, 31 Μαΐου ανοίγουν οι προσφορές για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου που αφορούν στην διαμόρφωση των παραλιών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων αναμένεται να τοποθετηθούν ντουζιέρες αλλά και επιπλέον ομπρέλες.

«Αυτά πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βρίσκονται σε έναν πολύ καλό δρόμο, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως έπεται και η τοποθέτηση του seatrack στην παραλία του Κρυονερίου. Ο κ. Χαριτόπουλος εξήγησε πως η δημοτική αρχή είναι έτοιμη ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη για να τονίσει εκ νέου τον φόρτο εργασίας της ήδη υποστελεχωμένης τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που δίνει «αγώνα δρόμου», για να εκφράσει ωστόσο την άποψη πως εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου η προετοιμασία της παραλιακής ζώνης θα είναι σε πολύ καλό σημείο.

Τι ακολουθεί για το Σπήλαιο της Μαρώνειας

Ερωτηθείς σε σχέση με την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και τη συζήτησή του με την Εφορεία Σπηλαιολογίας ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών εξήγησε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν εξελίξει δύο προγραμματικές συμβάσεις, η πρώτη εκ των οποίων προβλέπει εργασίες προσβασιμότητας, με την δεύτερη και κύρια η οποία αναμένεται να υποδείξει το τι ακριβώς πρέπει να γίνει μέσα στο σπήλαιο, ώστε να διεκδικηθεί και η απαραίτητη χρηματόδοτηση μέσω ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή και με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα συμβάλλει στην ανάδειξή του, ενώ όπως τόνισε για να γίνει επισκέψιμο απαιτούνται αρχικές παρεμβάσεις οι οποίες θα δείξουν πού θα γίνει, σε τι βάθος και σε ποια σημεία να ανοιχτεί το σπήλαιο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Η δικαστική εκκρεμότητα που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατασκηνώσεων των Πετρωτών θα κρατήσουν κλειστές το φετινό Καλοκαίρι τις κατασκηνώσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά νεαρούς κατασκηνωτές με τον κ. Χαριτόπουλο να τονίζει πως από άποψη καθαριότητας και λειτουργικότητας είναι όλα έτοιμα, με το προσφιλέστερο σενάριο να αφορά σε τριήμερη ή ολιγοήμερη σε κάθε περίπτωση λειτουργία από κάποιον σύλλογο, φορέα ή συλλογικότητα που ενδεχομένως να αναλάβει την ευθύνη.

Ερωτηθείς σε σχέση με το πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου για το προσεχές Καλοκαίρι ο ίδιος εμφανίστηκε φειδωλός τονίζοντας πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στην χρηματοδότηση πολιτιστικών φορέων και συλλόγων αλλά και στην φιλοξενία δωρεάν παραστάσεων μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς όπως εξήγησε «δεν έχουμε ξεχρεώσει ακόμα τις προηγούμενες διοργανώσεις».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών προανήγγειλε την ένταξη ενός μεγάλου έργου ύδρευσης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή, ωστόσο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις όταν «πέσουν» και οι υπογραφές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.