Ξεκινησε η κατασκευη του πεζοδρομου στην παραλια Φαναριου

Θα έχει μήκος 430 μέτρα και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα της περιοχής

Εδώ και αρκετές ημέρες, όποιος πέρασε από την παραλία του Φαναρίου, θα παρατηρούσε πως παράλληλα με το δρόμο, είχαν τοποθετηθεί υλικά κατασκευής πεζοδρομίου, ανά τακτά διαστήματα.

Τα υλικά αυτά αφορούσαν την κατασκευή πεζοδρόμου, κατά μήκος της ακτής παράλληλα με το δρόμο, που προβλέπεται στο έργο που υλοποιεί η ΕΤΑΔ στην περιοχή, για την δημιουργία του Οικοτουριστικού Πάρκου Φαναρίου.

Πώς θα είναι η παραλία αν εφαρμοστούν οι προτάσεις της μελέτης της ΕΤΑΔ και για τη διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης

Η ώρα για να κατασκευαστεί αυτός ο πεζόδρομος φαίνεται πως έφτασε, με εκσκαφές και εργασίες να γίνονται κατά μήκος της παραλίας. Ήδη έχει διανοιχτεί η διαδρομή, ενώ σύντομα αναμένεται να αρχίσει και η επίστρωση του.

Ο πεζόδρομος ξεκινά εκεί που τελειώνει το Κάμπινγκ του Φαναρίου, και σε πολλά σημεία πλησιάζει σημαντικά το δρόμο.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρόμου, κατά μήκος της επαρχιακής οδού, μεταξύ Ξηρολίμνης και θάλασσας, με το μήκος της διαδρομής να είναι περίπου 430 μέτρα.

Επίσης προβλέπεται φύτευση κατά μήκος της επαρχιακής οδού, για τη δημιουργία φυτοφράκτη, για την προστασία από την όχληση των οχημάτων. Επίσης αναμένεται να κατασκευαστεί ειδικός διάδρομος πρόσβασης της θάλασσας, μεταξύ επαρχιακής οδού και θάλασσας, προσβάσιμης και από ΑμεΑ, που θα αποτελείται από συνθετικό υλικό και θα είναι απομακρύνσιμος.

Έχουν γίνει αρκετές εκσκαφές κατά μήκος του δρόμου

Αξίζει να σημειωθεί πως στο masterplan της ΕΤΑΔ για το χώρο, προτείνεται η λειτουργική βελτίωση και αναδιάταξη του επιμήκους χώρου στάθμευσης, μεταξύ Ξηρολίμνης και επαρχιακής οδού, και η δημιουργία νέου διαμήκους γραμμικού χώρου στάθμευσης μεταξύ επαρχιακής οδού και πεζόδρομου. Όμως και οι δύο αυτοί χώρο στάθμευσης, δεν περιλαμβάνονται στο έργο που δημοπρατήθηκε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.