Ξεκινησε η διαθεση δωρεαν self test για τις γιορτες

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή ως τις 31 Δεκεμβρίου

Άνοιξε το πρωί της Τετάρτης η πλατφόρμα για τη δωρεάν διάθεση self test στους πολίτες, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα self test που θα διατεθούν δωρεάν από την κυβέρνηση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν τα ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά αλλά και μετά την αλλαγή του χρόνου, προκειμένου οι ειδικοί να αποκτήσουν όσο καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι λόγοι για τους οποίους δεν έκανε δεκτή την πρόταση για rapid test για όλους καθώς, ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και θα ήταν δύσκολο το μέτρο με τα rapid test στην εφαρμογή του.

«Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητή η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Γιατί θα επιτρέψει σε όλους μας να ελέγχουμε την υγεία μας σε πραγματικό χρόνο. Αλλά θα κάνει τελικά πιο άνετη, πιο ελεύθερη, πιο ασφαλή τη διασκέδαση, γνωρίζοντας ότι το περιβάλλον στο οποίο θα βρισκόμαστε θα είναι πιο ασφαλές. Και θα ζητήσω από τους συμπολίτες μας να μην περιοριστούν μόνο στα δυο δωρεάν self test τα οποία χορηγεί η πολιτεία, αλλά στην κρίση τους, όποτε βρίσκονται σε χώρους μαζικής συνάθροισης, οι ίδιοι με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία τους και στην υγεία των ανθρώπων που αγαπούν, να προχωρούν και να κάνουν επιπρόσθετα self test, έτσι ώστε να έχουμε μία πραγματική εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.