Ξεκινησε η χορηγηση μονοκλωνικων αντισωματων στο ΠΓΝΑ

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΑ Πασχάλη Στειρόπουλο

Ξεκίνησε η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον Covid-19 και στο ΠΓΝΑ. Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, μη νοσηλευόμενος ασθενής έλαβε την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου τη θεραπεία από τους γιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΔΠΘ και τη φαρμακοποιό του νοσοκομείου.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Facebook ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΑ κ. Πασχάλης Στειρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε  ότι ο εμβολιασμός μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής) συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ένα ακόμη όπλο της επιστήμης είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19 στην ΠΑΜ-Θ. Χορηγήθηκε σήμερα, στον πρώτο μη νοσηλευόμενο ασθενή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, από τους γιατρούς της Πνευμονολογική Κλινική ΔΠΘ – ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη φαρμακοποιό του νοσοκομείου κ. Έλσα Τομπαΐδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι, ο εμβολιασμός μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής) συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας», ενέφερε στην ανάρτηση του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Πασχάλης Στειρόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.