Ξεκινησαν οι εργασιες της ΔΕΔΑ στην Κομοτηνη

Από την οδό Κοσμίου άρχισαν οι εκσκαφές για την εγκατάσταση των δικτύων φυσικού αερίου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργασίες για την εγκατάσταση του νέου δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της κατασκευής των δικτύων από τη ΔΕΔΑ σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Στην Κομοτηνή αναμένεται να κατασκευαστούν περίπου 80 χιλιόμετρα αγωγών, σε όλη την πόλη, με τις προβλεπόμενες συνδέσεις από το έργο να εκτιμώνται αρχικά στις 2.861, τόσο για βιομηχανικούς όσο και για οικιακούς καταναλωτές.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στην οδό Κοσμίου, από όπου περνά ο αγωγός μεσαίας πίεσης μέσα από την πόλη, παράλληλα από το πανεπιστήμιο, με τα συνεργεία να κάνουν τις εκσκαφές προς την Νικολάου Ζωΐδη.

Η κατασκευή του συνόλου των δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης, από την ανάδοχο εταιρεία, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ Μάριου Τσάκα.

Ο χάρτης της ΔΕΔΑ για το πρόγραμμα επέκτασης μέχρι τον Οκτώβριο

Κατά το Πρόγραμμα Επέκτασης Δικτύου της εταιρείας για τον Ιούνιο – Οκτώβριο 2021, το δίκτυο θα εγκατασταθεί σε 109 οδούς (εξ ολοκλήρου ή εν μέρει) και από την εγκατάστασή του, οι κάτοικοι θα μπορούν να ξεκινήσουν τις αιτήσεις σύνδεσης με αυτό. Έτσι φαίνεται πως οι αρχικές εργασίες θα επικεντρωθούν στο κέντρο της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εγκαταστάσεις δικτύων σε κύριους περιμετρικούς δρόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.