Ξεκινησαν οι εργασιες στα αναχωματα σε Μαυρομματι και Λοφαριο

Για να προστατευτούν οι οικισμοί από ενδεχόμενα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες οι εργασίες στα αναχώματα τόσο στο Μαυρομμάτι, όσο και στο Λοφάριο, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν την θραύση τους με αποτέλεσμα να μπει το νερό σε πολλά σπίτια, αποθήκες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
 
Οι εργασίες αυτές είναι οι πρώτες που θα γίνουν ώστε να προστατευτούν οι οικισμοί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα σημεία, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.
 

Ήδη από την Περιφέρεια υπάρχει ένα κονδύλιο 150 χιλιάδων ευρώ, για εργασίες σε αναχώματα σε Μαυρομμάτι, Λοφάριο, Βέννα και Αρριανά. Το έργο προβλέπει συνεργείο αποκατάστασης αναχωμάτων στην περιοχή Λοφαρίου, αποτελούμενο από ένα φορτωτή, τέσσερα φορτηγά ανατρεπόμενα και ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, επίσης, συνεργείο αποκατάστασης αναχωμάτων στην περιοχή Μαυρομματίου, αποτελούμενο από ένα φορτωτή, τέσσερα φορτηγά ανατρεπόμενα και ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, συνεργείο αποκατάστασης αναχωμάτων στην περιοχή Βέννας, αποτελούμενο από ένα φορτωτή, τέσσερα φορτηγά ανατρεπόμενα και ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα και τέλος συνεργείο αποκατάστασης αναχωμάτων στο Δήμο Αρριανών, αποτελούμενο από δύο φορτωτές και τρία φορτηγά.
 
Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες εργασίες που θα γίνουν, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, ο οποίος σημείωσε πως αναμένεται να προστεθούν και επιπλέον αναχώματα προς ενίσχυση, μιας και όπως εξήγησε, οι έλεγχοι των μηχανικών συνεχίζονται, και έχουν βρεθεί και άλλα σημεία στα οποία θα πρέπει να γίνει παρέμβαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.