Ξεκινησαν οι εγγραφες στα ΔΙΕΚ ολη της χωρας

Τέλος Αυγούστου για τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιλογής (νέων) καταρτιζόμενων, αποφοίτων Λυκείου στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας, αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής/αίτησης εγγραφής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α  ξεκίνησε από την Δευτέρα 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων  σε Δ.ΙΕΚ του ΥΠ.ΑΙ.Θ.Α EΔΩ (Οδηγίες θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής).

Οι ειδικότητες του Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής

Οι ειδικότητες του Δ.Π.ΙΕΚ Κομοτηνής  για το έτος κατάρτισης  2023-2024 (ΕΞΑΜΗΝΟ 2023Β) είναι οι εξής:

  • Στέλεχος ψηφιακού μάρκετινγκ στο ηλεκτρονικό εμπόριο (πειραματική ειδικότητα)
  • Τεχνικός Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και Μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αεριού
  • Στέλεχος διατροφής και διαιτολόγιας
  • Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
  • Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ
  • Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας
  • Τεχνικός κομμωτικής τέχνης
  • Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (Πρώην Βρεφονηπιοκόμοι)

Εγγραφές για τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού

Οι εγγραφές των επιτυχόντων με την διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού στο Δημόσιο Π.ΙΕΚ Κομοτηνής  ξεκινούν  από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 είτε ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους επιτυχόντες μέσω της πλατφόρμας του παράλληλου μηχανογραφικού -αν δεν απαιτείται κατάθεση κάποιου δικαιολογητικού-είτε δια ζώσης στο Δ.Π.ΙΕΚ με κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

 Οι ώρες προσέλευσης για τον διοικητικό έλεγχο των συνοδευτικών δικαιολογητικών και την υποβολή Αίτησης Οριστικής Εγγραφής για το διάστημα από 28/08/2023-31/08/2023 είναι 10 π.μ έως 13:00 και για το διάστημα από 1/09/2023-6/9/2023 είναι 14:00 έως 18:30.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  παρακολουθούν και τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης ΕΔΩ ή να επισκέπτονται και την επίσημη ιστοσελίδα  του Δ.Π.ΙΕΚ Κομοτηνής.

Επισημαίνεται ότι όλα τα Δ.ΙΕΚ αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α είναι κλειστά από 1/8/2023- 15/8/2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.