Ξεκινησαν οι εκδηλωσεις για την Αγια Μαρινα στο Θρυλοριο

Κορυφώνονται σήμερα με τον πανηγυρικό εσπερινό

Με Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία εκτέθηκαν για προσκύνημα τμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Παρθενίου του εν Λαμψάκου, Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, Παρασκευής Οσιοπαρθενομάρτυρος και Ραφαήλ Νεομάρτυρος, ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουλίου οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» για τον εορτασμό του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Πιστοί από όλο το Θρυλόριο, και όχι μόνο, προσήλθαν στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στον οικισμό, για να προσκυνήσουν τα λείψανα αλλά και να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία, στην αρχή αυτής της τετραήμερου γιορτής για τον οικισμό.

Χθες Παρασκευή οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες, στην οποία έδωσαν το παρών πλήθος κόσμου, φιλοξενούμενων Συλλόγων αλλά και αιρετών μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πέτρος Ζωγράφου, Γιάννης Μουρτίδης και Θέμης Τζενετίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ.Μανώλης Ταπατζάς, η επικεφαλής της “ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής” κ.Ελένη Λαφτσή κ.α.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου επισημαίνοντας πως μετά από δύο χρόνια απουσίας των εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας φέτος επιστρέφουν, για να δώσει το σύνθημα για την εκκίνηση του χορού που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα Σάββατο στο Εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, και στη συνέχεια Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα θα εκτεθούν για προσκύνημα τμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Παρθενίου του εν Λαμψάκου, Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, Παρασκευής Οσιοπαρθενομάρτυρος και Ραφαήλ Νεομάρτυρος.

Ο εορτασμός ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Ιουλίου, με τη θεία λειτουργία το πρωί και την βραδιά παιδικής γαστρονομίας το απόγευμα, όπου μικρά παιδιά θα γίνουν σεφ και θα παρασκευάσουν ποντιακά εδέσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.