Ξεκινησαν οι ασφαλτοστρωσεις στο Φαναρι

Διαβεβαιώσεις πως μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί από τη Δημοτική Αρχή

Το θέμα της κακής κατάστασης των δρόμων στον οικισμό του Φαναρίου, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λόγω των εργασιών που γίνονται για την εγκατάσταση αποχέτευσης αλλά και την αλλαγή του συστήματος ύδρευσης, συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Το θέμα έθεσε στο συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή», κ. Ελένη Λαφτσή, η οποία τόνισε πως έχουν δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους αλλά και επισκέπτες, για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό κάνοντας την κίνηση δύσκολη.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στα σκάμματα, όμως τόνισε πως γενικότερα για τέτοια έργα πνοής, που θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση στο Φανάρι και στους γύρω οικισμούς, ενισχύοντας και τον τουρισμό, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή.

Περαιτέρω διευκρινήσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης, σημειώνοντας πως η κατασκευή του δικτύου της αποχέτευσης, έχει όντως καθυστερήσει, όμως η αντίστοιχη κατασκευή της ύδρευσης προχωρά με κανονικούς ρυθμούς για αυτό και άρχισαν οι αποκαταστάσεις.

Η εταιρεία της κατασκευής της αποχέτευσης επικαλέστηκε την αύξηση του κόστους των υλικών για την καθυστέρηση, όμως ο Δήμος τους πίεσε με διάφορους τρόπους να προχωρήσουν.

Τελικά αυτές τις μέρες ξεκινά η ασφαλτόστρωση και για τα δύο σκάμματα, με τον δρόμο να αναμένεται να έχει αποκατασταθεί, τουλάχιστον στα κεντρικότερα σημεία, μέχρι το Σαββατοκύριακο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.