Ξεκινησαν οι αποκριατικες λαογραφικες εκδηλωσεις του Δημου Μαρωνειας Σαπων

Ένα γλέντι με κέφι και χαρά στήθηκε στην πλατεία των Σαπών

Από τις Σάπες ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικές λαογραφικές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε λαμπαδηφορία μαθητών συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ακολούθησε ποντιακό χορευτικό πρόγραμμα με τους Βαγγέλη Γιαννακόπουλο στη λύρα, Κώστα Ναβροζίδη στο νταούλι, Παντελή Δημόπουλο και Περικλή Παρχαρίδη στο τραγούδι και παραδοσιακό-λαϊκό πρόγραμμα με τον Θεοδόση Αμπατζιάνη στο τραγούδι και το ούτι.

Με ζωντάνια κέφι και χαρά, συμμετείχαν στην εκδήλωση επίσης ο Σύλλογος Ποντών Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ», ο Σύλλογος Αρσακείου, το «ΘΜΙΚΙΟ» καθώς και πολλοί πολίτες.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε κρασί στους συμμετέχοντες.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την επομένη, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας, όπου οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Σαπών είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να κατασκευάζουν μάσκες.

Η εκδήλωση ενθουσίασε τα μικρά παιδιά τα οποία με οδηγό τη φαντασία και την αθωότητα τους δημιούργησαν αποκριάτικες μάσκες, με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ο οποίος ενθάρρυνε τους μικρούς μαθητές να συνεχίσουν να δημιουργούν και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.