Ξεκινησαν οι αιτησεις για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπων

Αρχές Νοεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων

Ξεκίνησαν από χθες και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 23. 59 οι αιτήσεις συμμετοχής στις διαδικασίες φοίτησης στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 

Οι διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών/στριών 

Σύμφωνα με σχετική προκήρυξη που εξέδωσε η Σχολή η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16.09.2016 και ώρα 14:00 στα Γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα με το παράρτημα των Σαπών να δέχεται συνολικά 200 σπουδαστές, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:
 

Πόλη Κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών Κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Β/βάθμιας εκπαίδευσης Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Β/βάθμιας εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών Πτυχιούχοι ΑΕΙ Σύνολο
Σάπες 20 60 20 20 80 200

 
 
Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών/στριών σε μια κατηγορία, θα συμπληρωθεί από την αμέσως επόμενη κατηγορία, σύμφωνα με τη σειρά που αναφέρεται στον ανωτέρω πίνακα. 

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση 

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται αποκλειστικά μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr.
 
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή τους σε περισσότερες από μια κατηγορία υποχρεούνται κατά την υποβολή της αίτησής τους ηλεκτρονικά να επιλέξουν υποχρεωτικά μία και μόνο κατηγορία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση 

1. Δικαίωμα συμμετοχής αίτησης στη διαδικασία έχουν οι κάτοχοι τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα) ή αναγνωρισμένου για την ακαδημαϊκή ισοτιμία τίτλου της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου Σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Διδακτορικό Δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία τίτλο της αλλοδαπής.
3. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» πρέπει να διαθέτουν Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία τίτλο της αλλοδαπής.
4. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση στην κατηγορία «Εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών» θα πρέ-πει να υποβάλλουν (με τον φάκελο δικαιολογητικών εφόσον έχουν επιλεγεί) τον αριθμό της σειράς κατάταξης τους στον πίνακα αναπληρωτών ή, σε περίπτωση που δεν τους έχει γνωστοποιηθεί, τον αρ. πρωτοκόλλου της αίτησής τους.
5. Η καταληκτική ημερομηνία απόκτησης του ανωτέρω απαιτουμένων τίτλων σπουδών ή της ακαδημαϊκής ισοτιμίας τους δεν μπορεί να είναι πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, την Τετάρτη 14.09.2016.
6. Η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει την κατάθεση του ποσού των 30,00 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αρ. λογαριασμού: 154/545047-03, ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703). Στο απόκομμα πληρωμής της Τράπεζας πρέπει στο πεδίο «Αιτιολογία Κατάθεσης» να αναγράφεται: «ΕΠΠΑΙΚ» και ο «Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας» (ΑΔΤ) του αιτούντος.
 
Επισημαίνεται ότι η μη εμπρόθεσμη κατάθεση του ανωτέρω ποσού στον ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποκλείει τον υποψήφιο από την συμμετοχή του στην κλήρωση. 

Αποτελέσματα κλήρωσης – Ενημέρωση 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με δικές τους ενέργειες να αναζητήσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (έλεγχος σειράς κατάταξης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στα γραφεία της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στην Αθήνα.
 
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται με βάση τη σειρά κλήρωσης σε αρχικά επιλεγέντες και σε επιλαχόντες.
 
Αρχικά επιλεγέντες χαρακτηρίζονται όσοι έχουν αύξοντα αριθμό κλήρωσης μέχρι και τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκε για κάθε κατηγορία σε συγκεκριμένη πόλη επιλογής τους. Οι ανήκοντες στους αρχικά επιλεγέντες θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής, εφόσον τα δικαιολογητικά τους πληρούν τις προϋποθέσεις και τους ό-ρους που έχει ορίσει η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και καταβάλλουν εμπρόθεσμα το ποσό των 300,00 ευρώ.
 
Σε περίπτωση που με τους αρχικά επιλεγέντες δεν καλυφθούν οι προβλεπόμενες στην προκήρυξη θέσεις, η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. με ανακοινώσεις της καλεί τους επιλαχόντες, με προτεραιότητα αυτούς της ίδιας πόλης, να τις καλύψουν. Όσες θέσεις δεν καλυφθούν μέχρι μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα παραμείνουν κενές.
 
Οι επιλαχόντες εγγράφονται, υπό την προϋπόθεση ότι τα δικαιολογητικά τους πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους που έχει ορίσει η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και καταβάλουν εμπρόθεσμα το ποσό των 300 ευρώ.
 
Οι αρχικά επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη και επιμέλεια να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης, για τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες που θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους. 

Έναρξη μαθημάτων 

Τα μαθήματα, τα οποία προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις αρχές του Νοεμβρίου 2016, διεξάγονται απογευματινές ώρες (16:30-20:00), τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και διαρκούν δεκατρείς εβδομάδες ανά εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου. Για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Προγράμματος και την υλοποίηση των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (Π.Α.Δ.) απαιτείται, για μερικές μόνο εβδομάδες, πρωινή παρουσία ή παρουσία των σπουδαστών/στριών και πέραν των τριών ή τεσσάρων ημερών υλοποίησης του προγράμματος. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
 
Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές/στριες του ΕΠΠΑΙΚ θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (παρακολούθηση μαθημάτων, ΠΑΔ, Πτυχιακή, κ.τ.λ.) εντός του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα συμμετοχής – στα μαθήματα που απέτυχαν και έχουν καλύψει το όριο παρουσιών – στις επαναληπτι-κές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2017 ή στις εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2018.
 
Ο συνολικός χρόνος για την περάτωση των υποχρεώσεων και την απόκτηση του πιστοποιητικού δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 ακαδημαϊκά έτη. 

Δαπάνες σπουδών 

Οι επιλεγέντες σπουδαστές του ΕΠΠΑΙΚ συμμετέχουν στις δαπάνες σπουδών τους με το ποσό των 600,00 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στο λογαριασμό 154/545047-03 – ΙΒΑΝ: GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703 του ΕΛΚΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ως εξής: ποσό 300,00 ευρώ μαζί με την αποστολή των δικαιολογητικών προς έλεγχο και ποσό 300,00 ευρώ με την ανανέωση της εγγραφής τους για το β’ εξάμηνο.
 
Οι επιλεγέντες για φοίτηση, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν δύνανται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, υποχρεούνται, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για το ακαδ. έτος 2017-2018, να καταβάλλουν το ποσό των 600,00 ευρώ στις προθεσμίες που ορίζονται με την παρούσα.
 
Μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων υποψηφίων φοίτησης δεν επιστρέφονται χρήματα από τυχόν μετέπειτα αιτήματα διαγραφών. Κατ’ εξαίρεση και μόνο μέχρι μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων μπορούν με αίτησή τους οι επιλεγέντες να ζητήσουν την διαγραφή τους από το πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή επιστρέφεται το 80% του καταβληθέντος ποσού. 

Μετεγγραφές 

Μετεγγραφές σε άλλη πόλη επιτυχόντων σπουδαστών στο πρόγραμμα δεν επιτρέπονται.
 
Κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται στις κάτωθι περιπτώσεις:
Α) Σε περίπτωση μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο ή ανάληψης υπηρεσίας ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός ή ωρομίσθιος μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση και για πόλη που λειτουργεί το ΕΠΠΑΙΚ η οποία βρίσκεται πλησιέστερα στην πόλη που διορίστηκε ο σπουδαστής/στρια.
Β) Αμοιβαίες μετεγγραφές.
Γ) Για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μετά από αίτηση του σπουδαστή/στριας, στην οποία αναφέρονται οι λόγοι με επισυναπτόμενα τα σχετικά δικαιολογητικά, εισήγηση του επιστημονικού υπευθύνου και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr και στα τηλέφωνα: 2102896733 και 2102896745.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.