Ξεκινησαν οι αεροψεκασμοι για τα κουνουπια στην ΠΕ Ροδοπης

Στις 11 Απριλίου «βγαίνουν» τα ειδικά συνεργεία για τους επίγειους ψεκασμούς

Αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας εξελίχθηκαν σε φυσικά υγροτοπικά συστήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το διήμερο, 6 και 7 Απριλίου 2023.

Συγκεκριμένα, εναέριες εφαρμογές πραγματοποιήθηκαν σε 31.000 στρέμματα φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος στις ευρύτερες περιοχές, περιξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας και των οικισμών Διαλαμπής, Κοπτερού, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας και Ιμέρου .

Στο πλαίσιο των δράσεων ολοκληρωμένης καταπολέμησης, περιλαμβάνονται και οι  επίγειοι ψεκασμοί σε θέσεις του φυσικού, αγροτικού, περιαστικού και αστικού περιβάλλοντος, που εκτελούν ειδικά συνεργεία και πρόκειται να ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Απριλίου 2023.

«Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησαν και περιλαμβάνουν συνδυασμό επίγειων και εναέριων μέσων, σε όλη την επικράτεια της Ροδόπης. Με στόχο την  προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια. Συνεχίζουμε, υπεύθυνα και εντατικά, με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών και την συμβολή των πολιτών, επιδιώκοντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.