Ξεκινησαν οφθαλμολογικες και ενδοκρινολογικες εξετασεις στη Ροδοπη

Μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΠΕ Ροδόπης, της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και οπτικών της περιοχής

Ξεκίνησαν οι δωρεάν οφθαλμολογικές και ενδοκρινολογικές εξετάσεις σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες στην ΠΕ Ροδόπης την Παρασκευή 26 Μαΐου, που διοργανώνει έως και τις 28 Μαΐου η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ)- Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και οπτικούς της ΠΕ Ροδόπης.

Η δράση στοχεύει στην κοινωνική προστασία, την προαγωγή και πρόληψη της υγείας των πολιτών, με στόχευση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά στην πόλη της Κομοτηνής, την Ξυλαγανή, τα Αρριανά, την Οργάνη και τον Ίασμο.

Οι ιατρικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από ιατρούς, μέλη του ΚΕΣΟ και συγκεκριμένα οφθαλμίατρο και ενδοκρινολόγους, οπτικούς-οπτομέτρες της Ροδόπης, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών.

Μάλιστα η δράση προβλέπει τη δωρεάν παροχή γυαλιών οράσεως, σε οικονομικά ασθενείς πολίτες που τα έχουν ανάγκη, ενώ έχουν προγραμματιστεί ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες του ΚΕΣΟ για την ενδοοικογενειακή βία και τα προβλήματα της οικογένειας.

Αδιαπραγμάτευτο αγαθό η υγεία

Η δράση ξεκίνησε από το Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την πολύ σημαντική δράση με επίκεντρο την υγεία στην περιοχή μας, που απευθύνεται σε ειδικές ομάδες όπως ΑμεΑ ηλικιωμένοι και παιδιά.

Οι εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί αποτελούν σημαντικό μέσο πρόληψης, διάγνωσης αλλά και αγωγής για θέματα που αφορούν τους συνανθρώπους μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να βελτιώσουν την υγεία τους.

«Η Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό, και δημιουργεί ευτυχισμένους ανθρώπους. Όλοι μας, μέσα από αυτή την κοινή προσπάθεια, τη συμμετοχή και τη συνεργασία με αυτούς τους πολύ σημαντικούς φορείς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και βελτιώνουμε την παροχή της στην Ροδόπη» σημείωσε, για καλύτερη ζωή και για την ευημερία των συμπολιτών μας.

Έμφαση στις ευπαθείς ομάδες

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η κ. Μαίρη Πίνη, Γενική διευθύντρια του ΚΕΣΟ – Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέπτεται την Κομοτηνή, μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, με όχημα για την εξέταση των φυλακισμένων.

Τότε είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, και τέθηκαν οι βάσεις, μαζί με την ΠΕ Ροδόπης, να διευρύνουν το φάσμα των φιλανθρωπικών δράσεων και σε άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, οικονομικά και κοινωνικά.

Έτσι έχει έρθει μια μεγάλη ομάδα από την Αθήνα, επισκεπτόμενοι την Παρασκευή τα ΚΑΠΗ και τα κέντρα διημέρευσης, και συνεχίζοντας σε Ξυλαγανή, στον ορεινό όγκο και τον Ίασμο.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον Σεβασμιώτατο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους και την Περιφέρεια για την οικονομική στήριξη της μετάβασης. Σημείωσε δε πως η ομάδα αποτελείται από οπτικούς και ενδοκρινολόγους από την Αθήνα, που μετέβησαν με την ομάδα στην περιοχή μας, αλλά και από οπτικούς της Ροδόπης, μέλη της Ένωσης.

Στηρίζει τις δραστηριότητες τη Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών

Τέλος ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών κ. Στέλιος Μιλόβας συμπλήρωσε πως η συνεργασία τους με το ΚΕΣΟ άνοιξε μια καινούρια πτυχή στις φιλανθρωπικές και τις κοινωνικές δραστηριότητες που κάνει η οργάνωσή τους, η οποία την επόμενη χρονιά κλείνει 100 χρόνια ζωής.

«Θέλαμε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας για την ανάδειξη και την ενημέρωση των πολιτών για εμάς, να διευρύνουμε αυτές τις δράσεις» ανέφερε, για αυτό και βρέθηκαν στη Ροδόπη και προτίθενται να συνεχίσουν τις δράσεις αυτές όπου τους ανοίγει το δρόμο το ΚΕΣΟ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.