Ξεκινησαν να γραφουν τη δικη τους ιστορια

50 απόφοιτοι του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ορκίστηκαν χθες

50 απόφοιτοι πλέον του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας έλαβαν τα πτυχία τους, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου,  στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής, παρουσία καθηγητών, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν κοντά τους για να ζήσουν τη στιγμή που ευοδόθηκαν οι προσπάθειες τεσσάρων -ή λίγο περισσότερων- χρόνων.
 
Τον όρκο διάβασε ο πρωτεύσας φοιτητής του Τμήματος κ. Ιωάννης Σταματέλης, έχοντας δίπλα του τον κ. Ντουράν Κουρού, τον μουσουλμάνο φοιτητή του τμήματος από την Ξάνθη που αποφοίτησε και αυτός.
 
Την απονομή των πτυχίων πραγματοποίησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, που ευχήθηκαν στους νέους επιστήμονες καλή σταδιοδρομία.
 
Ο κ. Χατζόπουλος συνεχάρη εκ μέρους όλων των διδασκόντων, όχι απλά του Τμήματος αλλά και της Σχολής, τους αποφοίτους, καταθέτοντας τη συγκίνησή του για τα παιδιά που ήρθαν στο Τμήμα και έμειναν στην Κομοτηνή παλεύοντας να κερδίσουν τη γνώση.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Χατζόπουλος, οι ίδιοι για να φτάσουν εδώ πέρασαν όλες τις εξετάσεις, όμως από εδώ και πέρα τις εξετάσεις θα δίνουν οι καθηγητές τους, οι οποίοι θα κριθούν αα έκαναν σωστά τη δουλειά τους, κάτι που θα φανεί από την πρόοδο των αποφοίτων.
 
Τους διαβεβαίωσε δε πως το Τμήμα και η Σχολή θα σταθεί στο πλευρό τους, όποτε χρειαστεί, ενώ τους υπενθύμισε πως με το πτυχίο του τμήματος έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ όποτε αυτές γίνουν, κατοχυρώνοντάς τους το δικαίωμα του εκπαιδευτικού.
 
«Εύχομαι από εδώ και πέρα η ζωή σας να είναι σαν τη σημερινή ημέρα, γεμάτη χαρά»

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβούνης τόνισε πως οι φοιτητές φεύγουν από το Τμήμα και το ΔΠΘ, κλείνοντας ένα κύκλο και ανοίγοντας ένα άλλο. Τους ζήτησε λοιπόν να θυμούνται ότι ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, η οποία συνέχεια μεγαλώνει.

Δείτε περισσότερες φωτογρφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.