Ξεκινησαν χθες οι αιτησεις για εισαγωγη στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

66 σπουδαστές σε τρία τμήματα του ΙΕΚ Κομοτηνής

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-2016 στα 29 ΙΕΚ του οργανισμού ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ.
 
Δικαίωμα εγγραφής στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι ΕΠΑ. Σ, ΕΠΑΛ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους αίτηση επιλογής, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Σεπτεμβρίου.
 
Να σημειωθεί ότι εάν κατά την ως άνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπομένου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων.
 
Σ’ αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες. Εάν κατά το ως άνω διάστημα δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση, ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού 15. 

Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι σπουδαστές οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
1. Αίτηση Επιλογής: Πρέπει να συμπληρωθεί σχετική αίτηση στην οποία θα αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των ειδικοτήτων που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ. [υποχρεωτικό].
 
2.  Τίτλος Σπουδών: Απαιτείται φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑ.Λ , ΕΠΑ.Σ ή ΤΕΕ Β’ Κύκλου. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου ή πτυχίου), θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. [υποχρεωτικό]. 

Τα τμήματα του ΙΕΚ Κομοτηνής

Στο ΙΕΚ Κομοτηνής θα εισαχθούν 66 σπουδαστές στις ακόλουθες ειδικότητες:
1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα -Web designer-Developer/Video Games): 22 σπουδαστές
2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Φοροτεχνικού Γραφείου: 22 σπουδαστές
 
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων: 22 σπουδαστές
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr και για την Κομοτηνή στη γραμματεία του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Κομοτηνής στο τηλέφωνο 25310-20363.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.