Ξεκινανε οι εγγραφες απο 1η Αυγουστου στον Προσωπικο Ιατρο

Πώς θα γίνει η εγγραφή των πολιτών

Την Δευτέρα 1η Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής στον Προσωπικό Ιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρεις της χώρας εκτός από την περιφέρεια της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Σκοπός του προσωπικού γιατρού είναι να παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στον πολίτη με την πρόσληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Οι υπάρχουσες σχέσεις των πολιτών με τους ιατρούς που τους παρακολουθούν δεν μεταβάλλονται ούτε και παρεμποδίζονται.

Σύμφωνα με τον νόμο 4931/2022, ο Προσωπικός Γιατρός είναι το στήριγμα των πολιτών σε θέματα υγείας. Σε αυτόν ο πολίτης θα απευθύνεται όταν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και θα παίρνει συμβουλές. Επιπλέον ο ασθενής θα μπορεί να παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση και παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας. Οι οδηγίες θα σχετίζονται με:

  1. Την πρόσληψη
  2. Την ενημέρωση του ιατρικού φακέλου
  3. Την επίσκεψη για εξέταση
  4. Τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων
  5. Την παραπομπή για εξετάσεις για ειδικούς γιατρούς
  6. Τη νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

  1. Μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  2. Αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές των ιατρών στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού είναι η 5η Αυγούστου 2022, ενώ για τις δύο περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022 και οι εγγραφές των ιατρών παρατείνονται μόνο για αυτές τις δύο περιοχές έως τις 31/08/2022.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.