Ξεκιναει στο ΠΓΝΑ η εφαρμογη του Προγραμματος Προληψης και Ελεγχου Νοσοκομειακων Λοιμωξεων και της Μικροβιακης Αντοχης

Το ΠΓΝΑ μεταξύ των δέκα νοσοκομείων που επιλέχθηκαν για την πιλοτική εφαρμογή

Ξεκινάει στο ΠΓΝΑ η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΝΛ) και της Μικροβιακής Αντοχής (ΜΑ). Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία πρότυπων Ελληνικών Δημόσιων Νοσοκομείων στους τομείς της πρόληψης και του ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων (ΝΛ) και της Μικροβιακής Αντοχής (ΜΑ) μέσω ενός 5ετούς Εθνικού Προγράμματος, για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της αντοχής στα αντιβιοτικά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία με έμφαση στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δέκα νοσοκομείων που επιλέχθηκαν για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος είναι και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.