Ξεκιναει ο αντιγριπικος εμβολιασμος

Από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, όπως επισημάνθηκε χθες σε σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει γίνει η παραλαβή 1,7 εκατ. δόσεων αντιγριπικού εμβολίου, ενώ ο φετινός στόχος είναι τα 4,2 εκατ. εμβόλια.  

Όπως κάθε χρόνο -και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους- έτσι και για την περίοδο 2021-2022 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό έγιναν στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.  

«Πολλές φορές έχουμε πει για την ανάγκη του εμβολιασμού, ειδικά για την ανάγκη του εμβολιασμού έναντι της γρίπης. Θα πρέπει να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προμήθεια των εμβολίων που χρειάζονται», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επισήμανε πως από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ξεκινά η συνταγογράφηση, βάσει του πλαισίου που έχει καθοριστεί, έτσι ώστε «το συντομότερο δυνατό να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, να είμαστε οχυρωμένοι απέναντι στη γρίπη».  

Ο εμβολιασμός της γρίπης είναι απαραίτητος και για τα πολύ μικρά παιδιά και τους μεγάλους ανθρώπους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.