Ξεκινα η διαδικασια για τη διαμορφωση του υπαιθριου χωρου στο Παραρτημα Αποθεραπειας και Αποκαταστασης Παιδιων με Αναπηρια Κομοτηνης

Μέλη της εθελοντικής ομάδας του ΤΕΕ Θράκης και των διοργανωτών του Santa Run επισκέφτηκαν τον χώρο

Στο χώρο του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής βρέθηκαν εθελοντές της πρωτοβουλίας «Ο Αη Βασίλης Άργησε μια μέρα», και μέλη του ΤΕΕ Θράκης, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου για να κάνουν την πρώτη αυτοψία στον χώρο όπου θα διαμορφωθεί ένας λειτουργικός, εκπαιδευτικός, αθλητικός χώρος για τα παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε πως το Δεκέμβριο είχε πραγματοποιηθεί το Santa Run, με σκοπό να συγκεντρωθούν πόροι ώστε να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια.

Έτσι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και πραγματοποιήθηκε το Santa Run, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, από την πώληση στολών, αλλά και σκούφων, που αναγνωρίζοντας το θέμα της πανδημίας συνοδεύονταν από κόκκινες μάσκες.

Όπως ανέφερε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run και εκπρόσωπος της εθελοντικής δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική.

Άμεση όμως ήταν και η ανταπόκριση του ΤΕΕ Θράκης, εθελοντική ομάδα του οποίου θα αναλάβει το σχεδιασμό του χώρου, που επισκέφτηκαν την Πέμπτη το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, ώστε να κάνουν αυτοψία στο χώρο, και να ξεκινήσουν την δημιουργία του σχεδίου, και από εκεί να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.

«Ο κόσμος της Κομοτηνής έχει ανταποκριθεί, έχει συγκεντρωθεί ένα ουσιαστικό ποσό, το οποίο μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε την διαδικασία» ανέφερε η κ. Τσολάκη, που εξέφρασε την εκτίμηση πως σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα μπορέσουν να σχεδιάσουν ένα όμορφο χώρο για τα παιδιά, και να ξεκινήσουν την υλοποίησή του.

Για την ολοκλήρωσή του, ελπίζουν πως θα μπορέσουν να έχουν και τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας. Μάλιστα σκοπεύουν να τους στείλουν το σχέδιο, και αυτές να «υιοθετήσουν» κάποιο από τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν εκεί.

Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουν πως σύντομα θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τον χώρο, που θα αποτελέσει και μια σημαντική συνδρομή στους ωφελούμενους του Παραρτήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.