Ξεκινα η «Ακαδημια» της Περιφερειας

Δια Βίου μάθηση για όλους μέσα από τη συνεργασία της ΠΑΜΘ, του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜΘ

Την έγκρισή του για την υλοποίηση του προγράμματος – δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τίτλο «Ακαδημία – Δομή δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης», με στόχο την υποστήριξη της δια βίου μάθησης – εκπαίδευσης ενηλίκων, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύρυνση της καλής ανάλογης πρακτικής μεταξύ 2015 και 2016 που έλαβε χώρα στην Π.Ε. Έβρου.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, πέρυσι συμμετείχαν 63 καθηγητές του ΔΠΘ, ενώ επιμορφώθηκαν 270 πολίτες, σε 3 πολυθεματικές ενότητες.
 
Μετά την επιτυχία της δράσης στον Έβρο η Περιφέρεια αποφάσισε να την υλοποιήσει στο σύνολο των ενοτήτων της.
 
Σκοπός της συγκεκριμένης δομής είναι η υπό ευρείς όρους εγγραφή – επιμόρφωση στην «Ακαδημία» πολιτών της ΑΜΘ σε μια σειρά από θεματικά πεδία, στη λογική της δια βίου μάθησης με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ και των δυο τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Δ.Π.Θ.  και του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ και με επιδίωξη πιστοποίησης.
 
Με αυτόν τον τρόπο το ΔΠΘ και το ΤΕΙ θα μπορούν πλέον, με περίπου 250 καθηγητές να συμμετέχουν εθελοντικά στη δομή, επιμορφώνοντας περισσότερους από 1.000 πολίτες της Περιφέρειας ανά περίοδο.
 
«Είναι μια δράση πρωτοπόρα, που θέλουν να αντιγράψουν και άλλες Περιφέρειες στη χώρα, που απευθύνεται στην κοινωνία και συνδέει μέσω της Περιφέρειας το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία, με στόχο τη δια βίου μάθηση» σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς σχετικά, τονίζοντας πως θα γίνει με ελάχιστα έξοδα, τα οποία θα αφορούν κυρίως μετακινήσεις καθηγητών.
 
Στη δημιουργία της δομής αντέδρασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστος Τρέλλης, εκφράζοντας την άποψη πως η γνώση είναι υποχρέωση του κράτους, με βάση τις λαϊκές ανάγκες, κάτι που θεωρεί πως δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, για αυτό και ψήφισε κατά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.