Ξεκινα 1 Ιουλιου το κατασκηνωτικο προγραμμα ΛΑΕΚ/ΟΠΕΚΑ

Φιλοξενία 1.500 παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών

Την Πέμπτη, 1 Ιουλίου, ξεκινά σε όλη τη χώρα το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το πρόγραμμα ισχύει από την 1η/7/2021 έως και τις 10/9/2021 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) και αφορά την επί 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία 1.500 παιδιών, δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Τα ονόματα των δικαιούχων για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/, καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού. Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.

Επισημαίνεται ότι κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε τέκνο του.

Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες – θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία σε δικαιούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ως εκ τούτου εκ μέρους των δικαιούχων ουδεμία οικονομική συμμετοχή προκύπτει για το έτος 2021.

Οι επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, οφείλουν να τηρούν πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και ατυχημάτων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παράτυπη συμπεριφορά των αρμόδιων των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δικαιούχοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr/agrotiki-estia/plirofories/).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.