Ξανασυναντηθηκαν μετα απο δυο χρονια τα μελη και οι φιλοι της ΧΕΝ Κομοτηνης

Ευκαιρία συνάντησης, αναστοχασμού αλλά και θέσπισης νέων στόχων η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του τοπικού κέντρου

Ευκαιρία συνάντησης μετά από δύο χρόνια, ένεκα του κορωνοϊού, αποτέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ Κομοτηνής, για τα μέλη και τους φίλους της.

Η γιορτή έλαβε χώρα στην Λέσχη Κομοτηναίων όπου μέλη και αλλά και φίλοι της οργάνωσης, συναντήθηκαν σε κλίμα εορταστικό για να μοιραστούν εμπειρίες, ευχές αλλά και ιδέες για το μέλλον της οργάνωσης, κεντρικός στόχος της οποίας είναι η πολύπλευρη ενδυνάμωση των γυναικών.

Υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, συνοδεία ζεστού μυρωδάτου καφέ και μπουφέ τις γυναίκες της ΧΕΝ αλλά και όλης της πόλης καλωσόρισε η πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής κ. Άννα Μακρίδου, η οποία και υπογράμμισε την χαρά και την συγκίνηση της για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια βρίσκονται ξανά όλες μαζί, σε πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης, ώστε «να ενδυναμωθούμε και να έχουμε επιπλέον αποθέματα για τις γιορτές αλλά και το νέο έτος που ανοίγεται μπροστά μας».

Όπως εξήγησε στις δηλώσεις της στον «ΠτΘ» η κ.Μακρίδου «το βασικό ήταν τα συναισθήματα, η χαρά και τα χαμόγελα, η αίσθηση της συλλογικότητας, της σύμπνοιας και της συναντίληψης  που μας διακατέχουν ως προς τα οράματα και τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της γυναίκας».

«Χαιρόμαστε να βρισκόμαστε όλες μαζί και να εργαζόμαστε με τρόπο που θα βοηθάει την κάθε γυναίκα και το κάθε κορίτσι» υπογράμμισε, τονίζοντας πως η ΧΕΝ είναι μια παγκόσμια οργάνωση το σύνολο της λειτουργίας της οποίας είναι αφιερωμένο στην γυναίκα.

Η ίδια στάθηκε και στη λειτουργία του τοπικού παραρτήματος εξηγώντας πως η ΧΕΝ Κομοτηνής είναι το μοναδικό τοπικό κέντρο από την Θεσσαλονίκη έως και τον Έβρο, γεγονός πολύ σημαντικό.

Ερωτηθείσα για τους στόχους της οργάνωσης για το νέο έτος η ίδια αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές δράσεις της ΧΕΝ Ελλάδος στην ενίσχυση των οποίων θα συμβάλλει και η ΧΕΝ Κομοτηνής.

Η πρώτη αφορά στο Femina Career lab που όπως τόνισε έχει ως στόχο την εργασιακή ενδυνάμωση των γυναικών ώστε «να μπορεί να διεκδικήσει την ύπαρξή, την φωνή και τα δικαιώματά της μέσα στο εργασιακό περιβάλλον», ενώ η δεύτερη αφορά στην Κοινωνική Υπηρεσία Femina Support Lab που απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική, πληροφόρηση, διασύνδεση και παραπομπή σε αρμόδιους φορείς, με στόχο την  ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική στήριξη των γυναικών.

«Εμείς σε σύμπνοια με το όραμα αυτό της ΧΕΝ Ελλάδος θα δράσουμε πολλαπλασιαστικά σε αυτές τις δράσεις» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «η μόρφωση και η εργασιακή ενδυνάμωση της γυναίκας είναι πολύ σημαντικά βήματα για την ολόπλευρη ανάπτυξή της, και για να μπορέσει να έχει μια πιο δυνατή». «Φωνή μέσα στην πραγματικότητα της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας της ώστε να γίνει ένας φορέας πραγματικής αλλαγής» κατέληξε.

Αφήγηση που προσφέρετε για υγιή προβληματισμό

Στο πλαίσιο της γιορτής η ηθοποιός Ρίτα Μοσχίδου ανέλαβε την αφήγηση μιας χριστουγεννιάτικης ιστορίας, γεγονός όπως τόνισε η ίδια όχι απλό, καθώς για κάθε γυναίκα τα Χριστούγεννα μπορεί να μην συνδέονται με κάτι θετικό και ευοίωνο. Η ίδια επέλεξε την ιστορία με τίτλο «Τα κόκκινα παπούτσια» από το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της ψυχολόγου Κλαρίσα Πίνκολα Εστές που στην ουσία περιγράφει το πώς μία γυναίκα μπορεί από το πάθος και ταλέντο της ίσως να χάσει τον στόχο της,  απαντώντας ενδεχομένως στο τι είναι αυτό που μπορεί να επαναφέρει τη χαρά και την δημιουργικότητά στη ζωογόνο έκφρασή της ιστορία που όπως ανέφερε δημιούργησε έναν υγιή προβληματισμό στις παρευρισκόμενες πυροδοτώντας και σχετικές συζητήσεις.

Ευκαιρία «αναζωπύρωσης» των σχέσεων των μελών της ΧΕΝ

Στην ανάγκη της εκ νέου συνάντησης στάθηκε στις δηλώσεις της και η κ.Νίκη Γεωργίου, αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, κάνοντας λόγο για μία ευκαιρία «αναζωπύρωσης» των σχέσεων μεταξύ των μελών και φίλων της ΧΕΝ υπό ένα κλίμα γιορτινό.

Η ίδια στάθηκε επίσης στις δύο δράσεις της ΧΕΝ Ελλάδος καλώντας κάθε γυναίκα να τις γνωρίσει από κοντά, ευχόμενη επίσης «να έχουμε μια καλή δημιουργική χρονιά, με υγεία και λιγότερη αδικία, περισσότερη αγάπη και λιγότερες γυναικοκτονίες και θλιβερά συμβάντα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.