Ξαναμπαινει δυναμικα στην πισινα ο ΝΕΡΟ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά από τη Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να μπορέσουν να αποφεύγονται οι πνιγμοί θα υλοποιήσει φέτος η Ένωση

Με προσδοκίες πως φέτος τα μαθήματα θα γίνουν σε συνθήκες πολύ καλύτερες από τα προηγούμενα πανδημικά χρόνια, ξεκινά την κολυμβητική χρονιά η Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης (ΝΕΡΟ).

Ο προπονητής κ. Αλέξανδρος Μπεκιάρης, έκανε ένα απολογισμό της καλοκαιρινής δραστηριότητας της ΝΕΡΟ μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, αλλά μίλησε και για την νέα χρονιά, για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική η συνεργασία με ΔΠΘ και Δήμο Κομοτηνής

Η Ένωση, όπως όλοι οι κολυμβητικοί Σύλλογοι της χώρας, επηρεάστηκαν σημαντικά την περίοδο της πανδημίας, με περιορισμούς στους χρόνους προπόνησης και παρουσίας των παιδιών.

Παρόλα αυτά με καλό σχεδιασμό, πέτυχαν τον κύριο τους στόχο να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στα τμήματα, στις ηλικίες 9-12 ετών, που αφορούν την προαγωνιστική ομάδα, και πέτυχαν διακρίσεις στους περιφερειακούς αγώνες ΑΜΘ, με την ομάδα να έρχεται στην 4η θέση ανάμεσα στις 11 ομάδες της Περιφέρειας. Στο δε αγωνιστικό κομμάτι, από 13 και πάνω, πέτυχαν διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, με μετάλλια, πλασάρισμα στις οκτάδες και ατομικά ρεκόρ, ενώ σημαντικό είναι, κατά τον ίδιο, πως αυξήθηκε και ο αριθμός των κολυμβητών. «Αυτό δείχνει ότι όλο το σύστημα από κάτω, από τις ακαδημίες, μπορεί σιγά σιγά και συνέρχεται, κάτι που μας χαροποιεί γιατί επιστρέφουμε πιο ισχυροί και πιο δυνατοί από πριν την πανδημία» ανέφερε.

Σημαντική σε αυτή την προσπάθεια ήταν και η παραχώρηση από το ΔΠΘ των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου του ΤΕΦΑΑ, καθώς και του Δήμου Κομοτηνής που έχει κάνει τη σύμβαση με το Πανεπιστήμιο για να είναι δυνατή η προπόνηση των παιδιών της ομάδας αλλά και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. «Είναι συνεργασίες που μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε εμείς, και να ανθίσουμε γενικά ως σύλλογος» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική αυτή τη συνύπαρξη, η οποία, από όσο έχουν διαπιστώσει, δεν έχει όμοιά της στην Ελλάδα. «Είναι από τα παραδείγματα συνεργασίας που οι Κομοτηναίοι μπορούμε να καυχιόμαστε ότι είναι μοναδικό στην Ελλάδα» τόνισε.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Οι Εγγραφές /Ανανεώσεις γίνονται καθημερινά  (Δευτέρα-Παρασκευή) στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο (ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ) από 17:00 έως 20:00, με Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής αθλούμενου μέλους που ανήκει στα τμήματα Εκμάθησης (Μικρή Πισίνα) και Αθλητισμού (Ανηλίκων και Ενηλίκων) να είναι η Βεβαίωση Καρδιολόγου, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής/ανανέωσης αθλούμενου μέλους που ανήκει στα τμήματα της Αγωνιστικής, Προαγωνιστικής και Ακαδημιών να είναι το Έντυπο Εγγραφής /Ανανέωσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τη γραμματεία του συλλόγου στο 694 841 0 841 ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.

Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο, και περιμένουν φέτος οι συστάσεις της ΓΓΑ για τον περιορισμό της πανδημίας να μην είναι τόσο αυστηρές όσο πέρυσι, και ελπίζουν πως θα μπορούν να δεχτούν περισσότερα παιδιά σε κάθε τμήμα από τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτή τη στιγμή μπορούν να δεχθούν παιδιά από 5 ετών (γεννημένα το 2017), μέχρι 12 ετών, ενώ από αυτή την ηλικία τα παιδιά είτε μπαίνουν στις αγωνιστικές ομάδες, είτε αν δεν το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν πιο απλό πρόγραμμα, ενώ έχουν και προγράμματα ενηλίκων.

Ειδικά προγράμματα εκμάθησης δεξιοτήτων κολύμβησης

Ο κ. Μπεκιάρης, έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι έχουμε κάθε χρόνο πνιγμούς, με τα συμβάντα στην περιοχή μας φέτος να είναι πολλά, για αυτό και ο σύλλογος αποφάσισε, να πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιάσει το Safe Water Sports, εκμάθησης δεξιοτήτων κολύμβησης, καθώς και επιπλέον μαθήματα στα παιδιά για να ευαισθητοποιηθούν για την ασφάλεια στο υγρό στοιχείο.

Στο τέλος του προγράμματος αυτού, τα παιδιά θα πάρουν πιστοποιητικό ότι έχουν γνώσεις και γνωρίζουν τι κάνουν. «Προσπαθούμε και εμείς με τις δυνατότητες που έχουμε να θωρακίσουμε τα παιδιά και όλο τον κόσμο της Κομοτηνής όσο αφορά την εμπειρία στο νερό» ανέφερε, και θα έχουν συνεχή επαφή με το φορέα για να βελτιώνουν τα προγράμματα των παιδιών.

Απαραίτητες όλες οι αθλητικές υποδομές

Πλέον η ΝΕΡΟ έχει ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες που  έκαναν επιφυλακτικούς όσους έπρεπε να μετακινηθούν προς το κολυμβητήριο στο ΤΕΦΑΑ, μιας και ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως η απόσταση των 10 με 15 λεπτών προς αυτό, δεν είναι τόσο μεγάλη, και πλέον την κάνουν χωρίς πρόβλημα.

Άλλωστε το κολυμβητήριο είναι εξαιρετικό ως δομή, λόγω της προσπάθειας που κάνει το πανεπιστήμιο για την συνεχή βελτίωσή του. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Μπεκιάρη, συντελούν ώστε ο επίδοξος κολυμβητής να προσέλθει και να αποκομίσει όλα τα οφέλη που δίνει το κολύμπι.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήταν καλό να επαναλειτουργήσει και το κολυμβητήριο εντός της πόλης, μιας και πιστεύει πως θα πρέπει όλες οι αθλητικές υποδομές σε μια πόλη να λειτουργούν και να μπορούν να υποδέχονται το κοινό.

Και αυτό γιατί θα πρέπει όλοι να βγουν και να αθληθούν, όπως επιθυμούν αυτοί, για αυτό και θα πρέπει, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, να είναι οι εγκαταστάσεις ανοιχτές όλο το χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.