Ξανα στα θρανια αιρετοι της ΑΜΘ

Εργαστήριο για την τοπική αυτοδιοίκηση από την ΕΕΤΑΑ στις 12 Ιουλίου στην Κομοτηνή

Εργαστήρια Πολιτικής για Αιρετούς ξεκινά η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και η σύμπραξη των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου Θράκης, Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», κάνοντας στάση και στην Κομοτηνή στις 12 Ιουλίου.
 
Επιθυμία της ΕΕΤΑΑ είναι τα «Εργαστήρια Πολιτικής για Αιρετούς» να καλύψουν ανάγκες ενημέρωσης, προβληματισμού και διαβούλευσης του πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που άπτονται των εννοιών «τοπική υπόθεση», «περιφερειακή ανάπτυξη», «κοινωνική ενσωμάτωση», «τοπική οικονομία».
 
Ιδιαίτερη θέση στη θεματολογία μάλιστα κατέχει η επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η συζήτηση για τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 
Τα «Εργαστήρια Πολιτικής για Αιρετούς» πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας. Σε κάθε «Εργαστήριο Πολιτικής για Αιρετούς», το οποίο θα έχει χρονική διάρκεια 5 ωρών, μπορούν να συμμετέχουν μέχρι σαράντα αιρετοί, δήμαρχοι – αντιδήμαρχοι – δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Ο πρώτος κύκλος των Εργαστηρίων Πολιτικής για αιρετούς θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2016 στη περιφέρεια υπό την αιγίδα της ΠΕΔ ΑΜΘ και θα περιλαμβάνει τρία “Εργαστήρια Πολιτικής για Αιρετούς” στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης (Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016), της Καβάλας (Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016) και της Κομοτηνής (Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.