Ξανα κανονικα λειτουργει το ρολοι της Κομοτηνης

Μετά από την επισκευή του μηχανισμού για την κίνηση των δεικτών, επέστρεψε στην ώρα του

Επέστρεψε στην κανονική του λειτουργία το Ρολόι της Κομοτηνής, με τους δείκτες του να βρίσκονται πλέον στη σωστή ώρα, και φωτισμένο συνεχίζει να αποτελεί το τοπόσημο, 139 χρόνια μετά την κατασκευή του από τον Αμπντούλ Καδίρ Κεμάλ Πασά και αφιερώθηκε στο σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β’.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μουρτίδη, που, παρόλο που δεν είναι πλέον στην άμεση αρμοδιότητά του, έχει ρόλο στην παρέμβαση, ήταν στον ηλεκτρονικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί για να κινεί τους δείκτες του ρολογιού, ο οποίος επίσης βοηθά στην καλύτερη λειτουργία και της καμπάνας και του φωτισμού.

Έτσι αντικαταστάθηκαν στοιχεία του τα οποία είχαν καεί, από τον κ. Αναστάσιο Δημητριάδη, ο οποίος είχε αναλάβει την επισκευή και το 2018, με δοκιμαστικά να γίνονται το βράδυ της Πέμπτης, ενώ όλα ήταν έτοιμα και άρχισε να λειτουργεί κανονικά το πρωί της Παρασκευής.

Έτσι από εδώ και πέρα το ρολόι αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, παρόλο που χρειάζεται συνεχή προσοχή ώστε να μην «χάνει» την ώρα, ή διάφορα προβλήματα να το κάνουν να σταματήσει.

Φυσικά θέλει και την προσοχή των πολιτών, που θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση που δουν κάποιο πρόβλημα με την λειτουργία του, ώστε τυχόν προβλήματα να διορθώνονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.