Wheeling2help: Ποδηλατωντας απο την Κωνσταντινουπολη μεχρι το Ηρακλειο για καλο σκοπο

Η δράση που σκοπεύει να συγκεντρώσει 100 αναπηρικά αμαξίδια έρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή

Με στόχο να αποκτηθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, ομάδες, σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις από 20 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της δράσης Wheeling2help και διοργανώνουν σε κάθε μία πόλη χωριστά, γιορτές εθελοντισμού, υποδεχόμενες τους ποδηλάτες που φέτος, για το σκοπό αυτό, θα ποδηλατήσουν μέσα σε 32 ημέρες τη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. 

Πώς ξεκίνησε το Wheeling2help 

Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης αλληλεγγύης. Εμπνευστές ο Έλπις και η Δώρα, το ζευγάρι που τα τελευταία 4 χρόνια κάνει πολύμηνα οδοιπορικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατο σε Αφρική, Ασία και Ευρώπη.
 
Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 46.000 ευρώ από 1.127 υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι στηρίζουν το έργο τους, έχουν καταφέρει να βοηθήσουν ορφανοτροφεία σε Νότιο Αφρική και Αιθιοπία, να εξοπλίσουν ιατρείο στην Τανζανία, να χτίσουν σχολικές αίθουσες σε Κένυα, Καμπότζη και Βιετνάμ, να φτιάξουν ένα τεράστιο θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, καθώς και ένα πηγάδι για να πίνουν καθαρό νερό 1.200 άνθρωποι σε χωριό στο Σουδάν.
 
Πέρυσι, στις 5 Σεπτεμβρίου, ποδηλάτησαν από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε 35 ημέρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της «Φλόγας». Οι διαδρομές πανέμορφες και οι εμπειρίες μοναδικές. Η υποδοχή του κόσμου στις ελληνικές πόλεις που πέρασαν, τους συγκίνησε ιδιαίτερα και αποφάσισαν το Wheeling2help να γίνει θεσμός με διαφορετική διαδρομή και διαφορετικό σκοπό κάθε χρόνο.
 

Έτσι λοιπόν στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκινάνε και οι Παραολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία, θα ξεκινήσουν με το ποδήλατο ένα υπέροχο ταξίδι με ένα μοναδικό σκοπό. Η διαδρομή, Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο Κρήτης, διασχίζοντας 1,700 χμ και 20 ελληνικές πόλεις σε 32 ημέρες, με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ ώστε να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια.
 
Στις 20 πόλεις σταθμούς που θα περάσουν οι ποδηλάτες, θα στηθούν εκδηλώσεις – γιορτές εθελοντισμού, οι οποίες θα έχουν ως βασικό θέμα την αναπηρία, αλλά θα περιλαμβάνουν και δράσεις που αφορούν αθλητισμό, υγεία, περιβάλλον, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, μεγάλους, κλπ, έτσι ώστε τα παιδιά να πάρουν ωραία ερεθίσματα και να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό απόγευμα.
 
Οι πόλεις που θα συμμετέχουν στο φετινό εγχείρημα είναι οι: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή , Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
 
Στην Κομοτηνή, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Info
Οι ενδιαφερόμενοι αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρότζεκτ είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες μπορούν να συμπληρώσουν τις παρακάτω φόρμες:
Η φόρμα εθελοντή: http://www.wheeling2help.com/#!blank/p2eqd
Η φόρμα ποδηλάτη: http://www.wheeling2help.com/#!blank-1/b5rmv
Επίσης για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ομάδα της Κομοτηνής στη σελίδα στο facebook: https://wheeling2helpkomotini.facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.