Βροντερο «Παρων» και μηνυμα προς την Κυβερνηση εδωσαν οι Ενστολοι στην κινητοποιηση απο την Κομοτηνη

Με μαύρες σημαίες και πανό που ανέγραφε «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», αλλά και ένα φέρετρο στην είσοδο του μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των περιφερειακών οργανώσεων των Ομοσπονδιών Υπαλλήλων, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Λιμενικού Σώματος της Περιφέρειας Θράκης, με κύριο θέμα τις περικοπές στους μισθούς τους. Η συγκέντρωση έγινε, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ Χρήστου Φωτόπουλου, και υπό το βλέμμα αντιπροσωπείας μελών της «Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, καθώς ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης πρέπει να κατανοήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σώματα ασφαλείας από την κυβέρνηση, με τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί. Συγχρόνως, επεδίωξαν να ενημερώσουν τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, για το ύψιστο αγαθό, όπως ανέφερε, της «προστασίας και της φύλαξης» από τους ίδιους, καθώς τα μεγάλα Αστυκοκεντρικά Μέσα Ενημέρωσης τους έχουν αποκλείσει. Αναλυτικά ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος ανάφερε.

Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων «Είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να θέλει να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι δεν έχουμε «Πατριωτικό ήθος»

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή η 1η ουσιαστικά ένστολη διαμαρτυρία της Περιφέρειας, οι οποίες ξεκίνησαν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας και θα συνεχιστούν. Είμαστε εδώ στην Κομοτηνή για μάθετε πρώτοι από εμάς τους ίδιους την αντίθεσή μας στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Τα μεγάλα Κέντρα Ενημέρωσης μας έχουν φιμώσει για να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Αστυνομία –Πυροσβεστική-Λιμενικό, όσον αφορά στην ασφάλεια της προστασίας του πολίτη. Κάνουμε της προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αυτές στην περιφέρεια, για να ασκηθεί πίεση στους κύριους υπαίτιους που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, οι πολίτες αλλά και εμείς οι ίδιοι. Κύριο σύνθημά μας είναι: «Απαιτούμε να μας προσέξουν για να τους προσέξουμε και εμείς περισσότερο».
Δώσαμε αγώνες έτσι ώστε να μην υπάρχουν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς μας και σε ένα βαθμό τα καταφέραμε, όμως με την πίεση της συγκυβέρνησης, με την τρόικα μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην απαξίωση όσο αφορά στην προστασία του πολίτη. Δώσαμε και το «Αίμα μας» για την προστασία του πολίτη, καθώς φέτος ο κατάλογος των συναδέλφων μας που έχουν πέσει στο καθήκον είναι μεγάλος. Είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση με το πενιχρό εισόδημα των 683 ευρώ που μας δίνει, να θέλει να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι δεν έχουμε « Πατριωτικό ήθος». Εμείς που η κάθε οικογένεια αστυνομικού όπως και των υπολοίπων συναδέλφων, θρηνεί και από ένα μέλος της που έπεσε την ώρα του καθήκοντος.

«Τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν μια επικοινωνιακή παγίδα»

Μετά και την αναγγελία της δρομολόγησης νέων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτό, και αντιστεκόμαστε στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν μια επικοινωνιακή παγίδα, διότι οι «ορέξεις» της τρόικας δεν ικανοποιούνται μ’ αυτά, αλλά μόνο με την ολοκληρωτική αρπαγή των μισθών μας και την βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Απέναντί τους δεν βλέπουν ανθρώπους με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Προσπαθούν να εδραιώσουν την επικράτησή τους, εξασθενώντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας με πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα. Το πλάνο είναι: οι φτωχοί – φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι, καθόλου ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

«Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας»

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης. Η αγανάκτηση μας είναι μεγάλη, πλέον θα είμαστε σε όλες τις επόμενες ειρηνικές διαδηλώσεις, και να ξέρουν οι κύριοι αρμόδιοι ότι δεν θα εκτελούμε καμία εντολή που θα υπερβαίνει την νομιμότητα. Δεν είναι δυνατόν», όπως είπε ο κ Φωτόπουλος, «να γίνεται ειρηνική διαδήλωση από τους πολίτες και να διαλύεται με εντολή των ανωτέρων, επειδή φταίνε «οι γνωστοί-άγνωστοι». Αυτό θα σταματήσει, είμαστε με τον πολίτη και τον καλούμε να μας συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Βεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στις επάλξεις για την προστασία του και τον ευχαριστούμε γιατί είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή».

Για την κινητοποίηση μίλησαν και οι πρόεδροι των υπολοίπων σωματείων των ενστόλων.

Νίκος Αθανάσιος, Πρόεδρος Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος

«Η παρουσία μας εδώ θέλει να δείξει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μας απέναντι στους πολίτες. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, οι διαβεβαιώσεις που πήραμε προεκλογικά αποδείχθηκαν ότι είναι παιχνίδι εντυπώσεων. Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την κυβέρνηση, μόνο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ Κουβέλης θεωρεί ότι ο αγώνας μας ήταν δίκαιος. Οι ένστολοι αυτή την στιγμή έχουν σοβαρό υπαρξιακό, θεσμικό και βιώσιμο πρόβλημα. Ήρθαμε στην περιφέρεια για να αναζητήσουμε τους βουλευτές που εκλέγονται εδώ, καθώς νομίζουν ότι χάνονται στο πλήθος στα μεγάλα αστικά κέντρα, και να τους υπενθυμίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για τις ευθύνες που φέρουν. Στις επόμενες εκλογές που θα χρειαστούν την ψήφο μας δεν θα την έχουν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναζητήσουν τα χρήματα που στερούν από εμάς και τις οικογένειές μας, σε αυτούς που έχουν βγάλει 22 δις ευρώ σε 185.000 of shore εταιρίες. Αν αναζητούν εργασιακό μεσαίωνα δεν θα τον έχουν».

Σπύρος Τσίμπλας, Αντιπρόεδρος Λιμενικού Θράκης

«Ο εξευτελισμός που έχουμε υποστεί όλοι οι συνάδελφοι έχει φτάσει στο έπακρο. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι. Η περιφέρεια να καταλάβει ότι είμαστε και εμείς κανονικοί άνθρωποι».

Αναστάσιος Δραγουδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Α.Μ Θράκης

«Σήμερα η κινητοποίηση δείχνει πόσο ενωμένοι είμαστε όλοι οι συνάδελφοι. Αναρωτιέμαι πού πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις ότι δεν θα περικοπούν οι μισθοί των ένστολων. Ποιος κάνει κουμάντο τελικά σε αυτή την χώρα (;) η κ.Μέρκελ, η Τρόικα και ποιος θα αναλάβει το βάρος της ευθύνης, για την κατάσταση αυτή(;). Ο ασθενής αν δεν αρθούν άμεσα τα νέα μέτρα, θα αποβιώσει.»

Λεωνίδας Καραγκούνης, Πρόεδρος Πυροσβεστικού Σώματος Α.Μ Θράκης

«Είμαστε εδώ για να ακούσει η τοπική κοινωνία τα προβλήματά μας. Είναι προβλήματα του κάθε έλληνα πολίτη.»*

 

«Με τις μεθοδεύσεις της η κυβέρνηση αδυνατεί τα σώματα ασφαλείας και επιτρέπει σε παρακρατικά μέλη να κάνουν επικοινωνιακό παιχνίδι συμπαράστασης»

Σε ερώτηση που υποβάλαμε στον κ.Χρήστο Φωτόπουλο αν γνωρίζει ότι στα σώματα ασφαλείας δημιουργούνται Θύλακες παρακρατικών οργανώσεων ο ίδιος απάντησε:
«Είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό, καθώς όπως περιγράψαμε η κατάσταση είναι οριακή. Είναι θέμα επιβίωσης, δεν έχουμε χρήματα για την θέρμανση, για τα καύσιμα στα περιπολικά ακόμα και για τη συντήρηση των οχημάτων. Με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αδυνατεί τα σώματα ασφαλείας και επιτρέπει σε παρακρατικά μέλη να κάνουν επικοινωνιακό παιχνίδι συμπαράστασης μέσα στις υπηρεσίες, και να δημιουργούν ομάδες κρούσης.. Δεν ήθελα να το πιστέψω ότι μέχρι πρότινος υπάρχουν τέτοιες ομάδες, αλλά, όπως βλέπουμε, υπάρχουν και ενισχύονται. Αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση να αποτρέψει μέσα στην βουλή, τώρα περνάει και στα σώματα ασφαλείας. Θέλουν μια «Παρακρατική -Αστυνομία» τελικά. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να πείσει την κοινωνία με τις επιλογές της, δεν θα την περάσει μέσα από τους ένστολους, όπως έστρωσαν να κοιμηθούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.