Βραβειο για τους e-Αιμοδοτες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνης

Διακρίθηκαν στα YouSmile Awards «Του Χαμόγελου του Παιδιού»

H εφαρμογή e-Αιμοδότες από τη μέρα που «συστήθηκε» στο κοινό, αγκαλιάστηκε αμέσως και αναγνωρίστηκε ως ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια ενίσχυσης του αιμοδοτικού πνεύματος. Η αξία και η χρησιμότητά της δεν παύει να αναγνωρίζεται διαρκώς, πέρα από τους χρήστες της, και σε όσους διαγωνισμούς λαμβάνει μέρος. Έτσι η εφαρμογή κατάφερε να αποσπάσει ακόμη ένα βραβείο και συγκεκριμένα το βραβείο στην κατηγορία τεχνολογία και επιστήμη των YouSmile Awards  που διοργανώθηκαν την Πέμπτη 24 Ιουνίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην  Αθήνα.

Όνειρο τους να επεκταθεί η εφαρμογή τους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας

 Η αγάπη τους για την τεχνολογία οδήγησε τους δεκαεξάχρονους μαθητές μέλη της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού σχολείου Κομοτηνής  να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, το οποίο έχει ως στόχο να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Ενώ ταυτόχρονα οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος και τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας. Σε συνέντευξη που δώσανε οι μαθητές, στο πλαίσιο των βραβείων, ανέφεραν ότι ονειρεύονται η εφαρμογή τους να επεκταθεί στα Νοσοκομεία όλης της χώρας με στόχο να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους που η ζωή και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από γνήσιες πράξεις προσφοράς και αλληλεγγύης

Δεν τους έβαλε φρένο ο κορωνοϊός

Τα   Μαθητικά Βραβεία  YouSmile Awards πραγματοποιήθηκαν για 5η χρονιά μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ενώ οι συμμετοχές φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες του κορωνοϊού ήταν πάρα πολλές. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη δράσεων και πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν και άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή.

Τα βραβεία παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος και η ανάδειξη των 10 βραβευθέντων στις κατηγορίες Παιδί που βοηθάει άλλα παιδιά, Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά, Τέχνη –  Πολιτισμός, Δικαιώματα, Περιβάλλον, Τεχνολογία – Επιστήμες,  Αθλητισμός, Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.