Βραβευτηκαν οσοι συνεβαλλαν στην εκκενωση του ΠΓΝΑ τον Αυγουστο

Ξεχώρισε η Μαρίνα Μορικίδου με το μωρό της που γεννήθηκε στο ασθενοφόρο το βράδυ της εκκένωσης

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21/12 η τελετή βράβευσης των φορέων και των προσώπων που συνέβαλλαν, στην πρωτοφανή για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το βράδυ της 21ης Αυγούστου 2023 κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο.

Αναφέρει σχετικά ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος: “… μετά από 4 μήνες βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί για να θυμηθούμε τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, τις στιγμές που μας ένωσαν σαν μια γροθιά όλους για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είμασταν όλοι μια μεγάλη οικογένεια…Πολιτική και Θρησκευτική ηγεσία, Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τοπικοί Φορείς, Διοικητές Νοσοκομείων, Εθελοντές, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας και το υπόλοιπο προσωπικό βρεθήκαμε για να γιορτάσουμε μαζί το θαύμα της σωστής συνεργασίας σε έκτακτες καταστάσεις, να γιορτάσουμε μαζί το θαύμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και το θαύμα της ζωής που γεννιέται μέσα σε συνθήκες καταστροφής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν – οι δικοί μας άνθρωποι πλέον – ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, οι Διοικητές των Νοσοκομείων υποδοχής (Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Ιπποκρατείου και ΑΧΕΠΑ), οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων που συνέδραμαν στην επιχείρηση εκκένωσης καθώς και η κα. Μαρίνα Μορικίδου με το μωρό της που γεννήθηκε το βράδυ της εκκένωσης στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή της επιτόκου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Με την ευχή να μην χρειαστεί να ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας εκείνη την τραγική νύχτα και να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.