Βραβευση για 58 παιδια πολυτεκνων οικογενειων

Κατά την Κοπή της πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων από το Μητροπολίτη Παντελεήμων

Πενήντα οκτώ παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αρίστευσαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βραβεύτηκαν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής όπου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ροδόπης.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά των πολυτέκνων οικογενειών στην πατρίδα μας, παρέθεσε πλήθος παραδειγμάτων διά των οποίων διαφαίνεται η ευλογία του Θεού στις πολύτεκνες οικογένειες και δήλωσε την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στο έργο του Συλλόγου, όπως φάνηκε και μέσα από αυτή τη βράβευση.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τσουκάτου, δυστυχώς οι δράσεις τους είναι πιο περιορισμένες, λόγω κορωνοϊού, αλλά δεν έχουν σταματήσει.

Όμως οι ανάγκες υπάρχουν πάντα, γιατί η κρίση επηρεάζει σημαντικά και τις οικογένειές τους, που έχουν συνήθως μεγαλύτερες ανάγκες. Για αυτό και έχουν προσπαθήσει, όπως έκαναν και την προηγούμενη χρονιά, να στηρίξουν τα πιο αδύναμα μέλη τους, ενώ συνεχίζουν να πιέζουν για να επιστρέψουν παροχές προς αυτούς οι οποίες κόπηκαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει κάτι σε κεντρικό επίπεδο, με την Συνομοσπονδία τους να τονίζει πως την κυβέρνηση και τους βουλευτές ότι με τις ανάγκες τους να μεγαλώνουν πρέπει να επιστρέψουν κάποια από τα προνόμια που είχαν προ κρίσης.

Παρόλα αυτά σε τοπικό επίπεδο έχουν καλή σχέση με τις αρχές, και ήδη έχει υπάρξει μέριμνα για τα δημοτικά τέλη, καθώς και τα τέλη Ύδρευσης, κάτι το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα θετικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.