Βραβευση εθελοντων φοιτητων του ΔΠΘ

Έπαινο εκ μέρους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ροδόπης παρέλαβαν φοιτητές του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε αμφιθέατρο της σχολής.
 
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας – Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Κ. Χατζόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Ζ. Γαβριηλίδου, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Τζάστας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Ηλ. Χατζής και το στέλεχος της Διεύθυνσης κ. Χ. Μαυρίδου, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ.Β.Συμεωνίδης χαιρετίζοντας την προσπάθεια των φοιτητών.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βεβαιώσεις σε φοιτητές του τμήματος Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, σε φορείς κι εκτός της εκπαίδευσης, όπως τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, η Περιφέρεια ΑΜΘ, το Μουσείο Θρακικής Παιδείας. Όπως σημείωσε η κ. Μαρία Δημάση, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος, η δράση θα επεκταθεί με την συνεργασία των φοιτητών και την ερχομένη χρονιά, στα ΚΕΠ αλλά και στην Μητρόπολη.

Η κ. Δημάση, εξήρε την προσπάθεια των εθελοντών φοιτητών οι οποίοι σε περίοδο κρίσης, στήριξαν με τις δυνάμεις του ο καθένας τον τομέα της εκπαίδευσης ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν να συμβάλλουν στο «κοινωνικό καλό.»
 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμπειρία συμμετοχής του στην εθελοντική εργασία και στην πρακτική άσκηση, δήλωσε ο φοιτητής κ. Αλέξανδρος Σιμώνης, επισημαίνοντας ότι «η πολυπολιτισμικότητα του τόπου είναι υπέροχη». Σημείωσε δε ότι λόγω ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού της τοπικής κοινωνίας, η Ροδόπη έχει ανάγκη τους αποφοίτους του Τμήματος. Ο ίδιος χαρακτήρισε «τρομερή εμπειρία» την εθελοντική διδασκαλία. «Είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε παιδιά που είχαν πραγματική ανάγκη, ιδίως στα μειονοτικά σχολεία. Συναντήσαμε τριπολικές τάξεις, με παιδιά που μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες και δουλέψαμε διπλά και τριπλά μαζί τους για να καλύψουμε τις ανάγκες τους» τόνισε.
 
Εγκάρδιος στο λόγο του προς τους φοιτητές εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. «Περιμένουμε από εσάς τους φοιτητές και από τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, να βγάλουν τον κόσμο από αυτή την κρίση» ανέφερε. Παράλληλα μίλησε για το φιλότιμο των Ελλήνων που βγήκε στην επιφάνεια με την κρίση, προέτρεψε δε τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους «να γίνουν ένα με τον τόπο». «Μετά την ιδιαίτερη πατρίδα σας, η πιο αγαπημένη πόλη θα γίνει η πόλη που σπουδάσατε, αφήστε τα χνάρια σας εδώ, όπως τα αφήσατε στις ψυχές των παιδιών στα οποία προσφέρατε. Είναι ό, τι καλύτερο κι ό, τι περισσότερο και δεν θα χαθεί» υπογράμμισε.
 
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, συγχαίροντας τους εθελοντές φοιτητές, υποστήριξε ότι παρά την εκδοχή ότι «η νέα γενιά δεν είναι καλή οι παλιοί είναι καλύτεροι, κάθε νέα γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη».
 
«Η εθελοντική προσπάθεια μας κάνει πιο δυνατούς σαν κοινωνία και για σας είναι η καλύτερη εμπειρία, θα σας μείνει αξέχαστη» υπογράμμισε η Πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, κατά την απονομή των επαίνων.
 
Τέλος ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Γ. Τζάστας, μιλώντας για την αξία του εθελοντισμού κατά την εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «εάν η προσφορά προς τον συνάδελφο είναι ένδειξη ανθρωπιάς η αλληλεγγύη κι ο εθελοντισμός είναι κοινωνικό κατόρθωμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.